Golubeva dos uzdevumu par ārkārtas civilās aizsardzības mācību rīkošanu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministre Marija Golubeva.
Iekšlietu ministre Marija Golubeva. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) ceturtdien, 24. februārī, dos uzdevumu par ārkārtas civilās aizsardzības mācību rīkošanu.

Ministre TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda, ka Rietumi ir vienoti - notiekošais nav pieļaujams.

"Protams, 21.gadsimtā šis ir pilnīgs bezprecedenta gadījums, kad, spītējot visiem starptautiskiem līgumiem, starptautiskām tiesībām, notiek iebrukumus no vienas valsts otras suverēnas valsts teritorijā.

Mēs zinām, ka Krievija jau agrāk pievienoja nelikumīgi Krimu, bet šis ir pilnīgi cits gadījums," uzsvēra politiķe.

Pēc viņas paustā, Latvijas valdība ir pilnīgi vienota par to, ka ir gan jāatbalsta Ukraina, gan jāprasa pret Krieviju sankcijas daudz lielākā apmērā, nekā tas vakar tika izdarīts.

"Ir svarīgi atcerēties, ka pašlaik Latvijai militāra apdraudējuma nav. Bet mums, protams, jābūt gataviem visiem scenārijiem, arī attiecībā uz dažādas veida hibrīduzbrukumiem," pauda Golubeva.

Tāpēc ministre šodien plāno dod vadības uzdevumu par ārkārtas civilās aizsardzības mācībām. "Jāatzīmē, ka šādas mācības notiek, tās notiek pēc plāna un nepārtraukti. Bet viena lieta ir tas, kas notiek pēc plāna, otra lieta ir tas, kam jānotiek ārkārtas situācijās," komentēja politiķe.

Mācības varētu notikt tuvākajās dienās.

Jau vēstīts, ka Vladimirs Putins ceturtdien negaidīti teica runu Krievijas telekanālā "Rossija-24", paziņojot, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

Īsi pēc tam televīzijas kanāls "Doždj" vēstīja, ka no dažādām Ukrainas pilsētām, tostarp no Kijevas pienāk ziņas par sprādzieniem.

CNN, atsaucoties uz Ukrainas Iekšlietu ministriju, ziņoja, ka sprādzieni Kijevā esot raķešu triecieni.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu