"Mums ir jārīkojas." Aicina atsaukties Latvijas uzņēmējus, kas varētu ziedot Ukrainas iedzīvotājiem nepieciešamās preces

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) aicina atsaukties Latvijas uzņēmējus, kas varētu ziedot Ukrainas iedzīvotājiem nepieciešamās preces, liecina ministra paziņojums sociālajā tīklā "Facebook".

"Mēs nedrīkstam un negribam bezspēcīgi noskatīties uz nežēlīgu un bezjēdzīgu uzbrukumu Ukrainai.

Mums ir jārīkojas, lai palīdzētu bērniem, sirmgalvjiem, mammām un tētiem, kuriem uzbrūk Krievijas armija," raksta Vitenbergs.

Ekonomikas ministrija atzīmē, ka pašlaik šāda akcija nepieciešama, lai strukturētu atbalsta iespējas Ukrainai. "Šobrīd nav ziņu, vai visu no šī saraksta vajadzēs, taču aptaujas mērķis ir apzināt iespējas," sacīts anketas ievadtekstā.

LETA jau vēstīja, ka ceturtdienas, 24. februāra, rītā neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā tajā no dažādām pusēm iebruka Krievijas karaspēks.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, ES līderi piektdienas rītā noslēdza ārkārtas samitu ar vienošanos noteikt "maksimālas ietekmes" sankcijas pret Krieviju, vēršoties pret tās finanšu, enerģētikas un transporta nozarēm.

Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena preses konferencē paziņoja, ka šīs sankcijas būs ar "maksimālu ietekmi uz Krievijas ekonomiku un politisko eliti".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu