Arī Rīgas "Dinamo" pārtrauc dalību KHL

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Zane Bitere/LETA

Hokeja klubs Rīgas "Dinamo" svētdien, 27. februārī, paziņojis, ka izstājas no visām Kontinentālās hokeja līgas struktūrām.

Dinamo Rīga padomes vārdā, padomes priekšsēdētājs Juris Savickis: "Lēmums izstāties no KHL ir pieņemts, tādējādi paužot nepārprotamu kluba vadības nostāju. Šādas militāras un humānas krīzes laikā neredzam nekādu iespēju sadarbībai ar Kontinentālo hokeja līgu."

Jau iepriekš tika ziņots, ka no dalības KHL izslēgšanas spēlēs atteicās Somijas klubs Helsinku "Jokerit", tiesa komanda nepaziņoja par pilnīgu izstāšanos no KHL.

Rīgas "Dinamo" gan pirms KHL čempionāta pārtraukuma neatradās izslēgšanas spēļu zonā. Ņemot vērā, ka līdz ar priekšlaicīgu sezonas noslēgšanos visām komandām nebija vienāds aizvadīto maču skaits, vienības tabulā tika sadalītas, vadoties pēc izcīnīto punktu procenta.

Rīgas "Dinamo" izcīnīja tikai 41,1% no visiem iespējamajiem punktiem, Rietumu konferences tabulā ieņemot pēdējo vietu. KHL kopējā tabulā "Dinamo" bija priekšā Pekinas "Kunluņ Red Star" un Vladivostokas "Admiral".

Rīgas "Dinamo" ģenerālsponsors ir Krievijas uzņēmums "Gazprom Export".

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) uzskata, ka šī brīža politiskajā situācijā nav pieļaujama Latvijas sporta komandu, tostarp privāto sporta klubu, dalība Krievijā organizētos čempionātos.

Rīgas "Dinamo" KHL izslēgšanas spēles nav sasniegusi jau astoņas sezonas pēc kārtas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu