Aizsardzības ministrija nosoda Krievijas centienus savās skolās noliegt iebrukumu Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukraina.
Ukraina. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas Aizsardzības ministrija uzskata par nepieņemamiem Krievijas centienus savās skolās noliegt tās iebrukumu Ukrainā.

Ceturtdien Krievijas Izglītības ministrija paredzējusi visās Krievijas skolās aizvadīt mācību stundu par tā dēvētās "specoperācijas Ukrainā nepieciešamību", kā arī par militārās alianses NATO it kā radīto apdraudējumu un Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas" mierīgo iedzīvotāju aizstāvību no Krievijas puses.

Latvijas Aizsardzības ministrija uzskata par nepieņemamiem Krievijas centienus noliegt tās iebrukumu Ukrainā, šādā veidā mēģinot sev raksturīgajā propagandas manierē interpretēt reālo situāciju par labu sev.

Ministrijā norāda, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir prezidenta Vladimira Putina karš pret Ukrainu, karš pret citas valsts suverenitāti un pašnoteikšanās tiesībām, nevis krievu tautas lēmums un atbildība. "Šeit nav vietas tādiem apzīmējumiem, kā "krīze Ukrainā", "Ukrainas karš" vai "Krievijas militārā operācija Ukrainā", uzsver ministrija.

Patlaban Krievija izmanto jebkurus līdzekļus, lai ietekmētu sabiedrisko domu un nepieļautu Putina režīma pastrādāto kara noziegumu Ukrainā, Ukrainas civiliedzīvotāju slepkavošanas, Krievijas karadarbībā ciesto zaudējumu un ukraiņu tautas pretestības iebrucējiem nonākšanu atklātībā.

Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" ir sācis bloķēt krievu ziņu vietnes, kā arī slēgt televīzijas kanālus un radiostacijas, kas it kā izplatot "viltus ziņas". Par viltus ziņām ir pasludināta jebkāda veida informācija, kas atspoguļo reālo situāciju par Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā.

Tāpat Krievijā ir aizliegts sākto karu saukt par karu, iebrukumu vai tamlīdzīgos vārdos. Mediji ir spiesti lietot diktatora Putina uzspiesto apzīmējumu "specoperācija". Turklāt par it kā "nepareizās informācijas" izplatīšanu tiek draudēts ar cietumsodu līdz pat 15 gadiem, atgādina ministrijā.

Aizsardzības ministrija nosoda Krievijas sākto karu pret Ukrainu, kura mērķis ir daļēji vai pilnībā pārņemt Ukrainas teritoriju, iznīcināt tās suverenitāti un izveidot Krievijai lojālu pārvaldi okupētajās teritorijās. Šī nežēlīgā kara rezultātā jau ir miruši ne tikai Ukrainas karavīri, bet arī civiliedzīvotāji, tostarp bērni.

Tāpat Aizsardzības ministrija nosoda arī Baltkrievijas līdzdalību Kremļa karā pret Ukrainu.

"Dezinformācijas kampaņas ir Kremļa ierocis, kas pavērsts ne tikai pret Ukrainu, bet arī pret Latviju. Katrs Latvijas iedzīvotājs var palīdzēt apturēt Putinu un viņa režīma uzsākto karu Ukrainā, neļaujot Kremļa dezinformācijai izplatīties," pauž ministrija.

Tā arī aicina nedalīties ar nepārbaudītu saturu sociālajos medijos, un aicināt būt atbildīgiem arī savu ģimeni, tuviniekus un draugus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu