"Tallink" ievieš pagaidu degvielas sadārdzinājuma piemaksu ceļojumu biļetēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

​Ņemot vērā straujo degvielas cenu kāpumu, Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" ("Tallink") no pirmdienas, 14.marta, uzņēmuma maršrutos Tallina-Stokholma, Helsinki-Stokholma, Turku-Stokholma un Rīga-Stokholma ceļojumu biļešu cenai tiks pievienota pagaidu degvielas sadārdzinājuma piemaksa, aģentūru LETA informēja "Tallink" pārstāvji.

Uzņēmuma maršrutos Helsinki-Mariehamna, Turku-Mariehamna un Mariehamna-Stokholma par vienu izbraukšanu vienā virzienā tiek piemērota degvielas piemaksa 1,90 eiro apmērā vienam pasažierim. Maršrutos Tallina-Stokholma, Helsinki-Stokholma, Turku-Stokholma un Rīga-Stokholma degvielas piemaksa par vienu reisu vienā virzienā ir 2,90 eiro vienam pasažierim, savukārt par kruīza ceļojumu turp un atpakaļ degvielas piemaksa kopā ir 5,80 eiro vienam pasažierim.

Piemaksa tiks piemērota visiem pasažieriem, kas dodas kruīza ceļojumā vai ceļojumā vienā virzienā. Izmaiņas ir spēkā laika periodā no 14.marta līdz 31.augustam.

Uzņēmuma maršrutā Tallina-Helsinki piemaksa par degvielas sadārdzinājumu pagaidām netiks piemērota. Tāpat piemaksa netiek piemērota bērniem vecumā līdz pieciem gadiem. Uzņēmuma lēmums ieviest degvielas sadārdzinājuma piemaksu neietekmēs biļetes, kas iegādātas līdz 14.martam, ja pēc šī datuma sākotnējā rezervācijā netiks veiktas izmaiņas. Tomēr, ja esošā rezervācija netika apmaksāta pilnā apmērā līdz 14.aprīlim, un gala maksājums tiek veikts izbraukšanas dienā, degvielas sadārdzinājuma piemaksa tiks piemērota.

"Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Nēgene norāda, ka degvielas cenas ir ievērojami pieaugušas ļoti īsā laikā. Viņš skaidro, ka pašreizējā situācijā uzņēmumam nav citu iespēju, un ir nepieciešams ieviest pagaidu degvielas piemaksu.

"Esam piemērojuši zemāko iespējamo degvielas piemaksu, kas palīdz mums kā uzņēmumam turpināt savu uzņēmējdarbību, lai šajā ārkārtējā situācijā neciestu vērā ņemamus zaudējumus, vienlaikus ņemot vērā arī mūsu pasažierus, kuri arī saskaras ar vispārējo cenu kāpumu dažādās dzīves jomās," pauž Nēgene.

No 28.februāra "Tallink" piedāvā bezmaksas pārvadājumus ar uzņēmumu kuģiem Ukrainas bēgļu pārvadāšanai. Tāpat "Tallink" piedāvā bezmaksas transportu humānās palīdzības sūtījumiem ar uzņēmuma kuģiem, kas savākti Ukrainas atbalstam.

"Tallink Grupp" veic pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line".

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 40% "Tallink Grupp" akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu