FOTO "Jūs okupējat Ukrainu, mēs okupējam jūs." Londonā skvoteri ieņēmuši Krievijas oligarha savrupmāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Agrā pirmdienas rītā Londonas centrā skvoteri ir ieņēmuši krievu miljardierim Oļegam Deripaskam piederošo savrupmāju, ziņo medijs "The Guardian".

Londonas centrā esošajā ēkā apmetušies pieci skvoteri, ziņo medijs.

Par skvoteriem dēvē cilvēkus, kuri kas patvaļīgi aizņem tukšu dzīvokli vai māju.

Divi no skvoteriem ir no Austrumeiropas, taču viņi apgalvo, ka nav no Ukrainas, bet gan no valstīm, kuras arī var apdraudēt Vladimira Putina noziedzīgais režīms. Viņu plāns ir iekārtoties savrupmājā, kurā, kā viņi apgalvo, "ir pārāk daudz telpu, lai tās saskaitītu", tostarp kinoteātris un vīna pagrabs. Skvoteri norāda, ka šajā ēkā aicinās uzturēties ukraiņus, kas bēg no kara, kā arī citus bēgļus, kam nepieciešams patvērums.

Vēstulē Krievijas oligarhiem skvoteri raksta: "Jūs okupējat Ukrainu, mēs okupējam jūs."

Šo Londonas rajonu daudzi sauc par "oligarhu kvartālu", jo vairāki turīgi krievi šeit ir iegādājušies īpašumus, kas atrodas rokas stiepiena attālumā no Bekingemas pils.

Oļegs Deripaska ir alumīnija magnāts. Viņš ir aicinājis Putinu panākt mieru ar Ukrainu.

Skvoteri arī kritizēja Apvienotās Karalistes bankas un iestādes, kas, viņuprāt, ir ļāvušas oligarhiem atmazgāt savus miljardus Londonā.

"Tas nav parasts skvotings, tā ir īpašuma atbrīvošana," teica viens no skvoteriem. "Šo oligarhu nauda finansē Krievijas sākto karu pret Ukrainu."

Šī nav pirmā reize, kad skvoteri Londonā ir ieņēmuši kāda oligarha savrupmāju. Skvoteri 2017. gadā ieņēma Andreja Gončarenko savrupmāju Ītona laukumā, kuru viņi vēlējās atvērt kā bezpajumtnieku patversmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu