"Mēs paši spējam slēgt savu gaisa telpu." Kļičko aicina Rietumus turpināt piegādāt Ukrainai ieročus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kijivas mērs Vitālijs Kļičko.
Kijivas mērs Vitālijs Kļičko. Foto: AFP/SCANPIX

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko vērsies pie Eiropas Savienības un NATO valstīm, aicinot turpināt piegādāt Ukrainai ieročus, kas ļauj tai aizstāvēties pret Krievijas iebrukumu un aizsargāt debesis virs galvaspilsētas.

"Lūdzu atbalstiet mūs," viņš sestdien sacījis intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera".

"Mēs paši spējam slēgt savu gaisa telpu, bet mums katrā ziņā vajadzīgi pareizie ieroči," uzsvēris bijušais profesionālais bokseris.

NATO vairākkārt noraidījusi aicinājumus noteikt virs Ukrainas lidojumu aizlieguma zonu, norādot, kas tas varētu novest Rietumus tiešā militārā konfrontācijā ar Krieviju.

Pēc Kļičko teiktā, līdz šim apstiprināts, ka Kijivā nogalināti vairāk nekā 200 civiliedzīvotāji. No gandrīz trim miljoniem galvaspilsētas iedzīvotāju pašlaik tur palikuši aptuveni divi miljoni.

"Neaizmirstiet - mēs aizstāvam savu valsti, bet vienlaikus arī Eiropas demokrātijas pamatvērtības," piebildis Kijivas mērs. "Mans vēstījums ir skaidrs - lūdzu pārtrauciet jebkādas ekonomiskās attiecības ar Krieviju, jo [prezidents Vladimirs] Putins izmanto katru eiro, lai stiprinātu savu armiju, kas dodas uzbrukumā mums."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu