"Es tur nekad neatgriezīšos..." Cīņas sporta skaistule Vanzanta atkal kritiski izteikusies par UFC

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Viena no populārākajām cīņas sporta pārstāvēm Peidža Vanzanta "The Fighter vs. The Writer" podkāstā izteica savas domas par slaveno jaukto cīņas mākslu (MMA) organizāciju UFC.

Vanzanta pēdējo gadu laikā ir kļuvusi par vienu no populārākajām cīņas sporta pārstāvēm. Tiesa, cīkstones augošās popularitātes un finansiālās labklājības pamatā nav viņas panākumi ringā vai oktagonā, bet gan augošais fanu pulks tādās platformās kā "Instagram" un "OnlyFans".

Jau vairākus gadus iepriekš cīkstone paziņoja, ka ar cīņas sportu nodarbojas tikai un vienīgi prieka dēļ un finansiāli viņa sevi nodrošina ar sociālo mediju palīdzību.

2020. gadā Vanzanta aizvadīja savu pēdējo cīņu UFC, pievienojoties organizācijai, kurā cīņas norisinās pēc boksa noteikumiem, bet bez cimdiem (BKFC). Viņa, līdzīgi kā daudzi citi cīkstoņi, norādīja, ka UFC finansiālais nodrošinājums ir nepietiekams.

Vanzanta vairākkārt ir kritizējusi UFC par zemajām cīkstoņu algām, un tagad viņa atkal izteikusies kritiski. Tiesa, cīkstone gan norādīja, ka UFC ir lielisks mārketings, kas cīkstoņiem palīdz kļūt populāriem.

"UFC ir labi ieeļļota mašīna. Bet es zinu, ka tur nekad neatgriezīšos. Tikai un vienīgi tāpēc, ka viņi pietiekami daudz nemaksā. Neredzu ieguvumu atgriezties UFC," sacīja Vanzanta.

Nevienam nav noslēpums, ka UFC cīkstoņu iespējas nopelnīt ar savu vārdu ir ļoti ierobežotas, jo sportisti cīņu laikā savus personīgos sponsorus nedrīkst nekādi attēlot.

"Kad mans līgums ar UFC bija galā, man paveicās, ka varēju parakstīt līgumu ar BKFC, jo viņi atver durvis citām iespējām, kuras, cīnoties UFC, bija nereālas," norādīja Vanzanta.

Tiek ziņots, ka Vanzanta boksa ringā atgriezīsies 9. jūlijā. Šobrīd gan vēl nav zināms, kas būs viņas nākamās BKFC cīņas pretiniece.

Savā profesionālajā MMA karjerā Vanzanta izcīnīja astoņas uzvaras, piedzīvojot piecus zaudējumus. UFC ietvaros cīkstone uzrādīja bilanci 5-4, bet savā divās BKFC cīņās viņa vēl nav spējusi izcīnīt uzvaru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu