Rīga aptur dalību Hanzas savienībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ Rīga apturējusi dalību Hanzas savienībā, kurā ir arī Krievijas pilsētas, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Hanzas pilsētu savienība šī gada 5.martā izplatījusi paziņojumu, ka 17 Krievijas un divas Baltkrievijas pilsētas arī turpmāk paliek savienības sastāvā. Ņemot vērā Krievijas bezprecedenta agresiju pret Ukrainu un iebrukumu suverēnā valstī, brutāli pārkāpjot starptautiskos likumus, Rīgas pašvaldība pievienojas Latvijas pilsētām un aptur savu dalību minētajā savienībā līdz turpmākam paziņojumam.

Kuldīgas novada pašvaldības Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska informēja, ka Kuldīgas novada pašvaldība šogad nepiedalīsies Hanzas dienās, jo tam nebija paredzēti līdzekļi pašvaldības budžetā. Krievijas sāktā kara pirmajā dienā dome pieņēma lēmumu, kurā nosodīja Krievijas uzbrukumu Ukrainai. Atsevišķu politisku lēmumu par Hanzas savienību dome nav pieņēmusi.

Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece norādīja, ka Valmiera šogad nebija plānojusi piedalīties Hanzas dienās.

Jau vēstīts, ka arī Cēsu novada pašvaldība vakar lēma apturēt dalību Hanzas savienībā.

Šogad Hanzas dienas plānotas no 26.maija līdz 29.maijam Vācijas pilsētā Neisā.

Jauno laiku Hanzas pilsētu savienībā "Die Hanse" ir apvienojušās vairāk nekā 190 pilsētas no 16 valstīm. Par savienības locekli var kļūt jebkura pilsēta vai pašvaldība, kura bija tās sastāvā vēsturiskās Hanzas savienības laikā, bija tai pieslējusies vai kurā ilgāku laiku atradās Hanzas kantori vai pārstāvniecības.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu