VIDEO ⟩ Miks Šūmahers piedzīvo šaušalīgu avāriju F-1 kvalifikācijā Saūda Arābijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrā posma - Saūda Arābijas "Grand Prix" - otrajā kvalifikācijas sesijā "Haas" pilots Miks Šūmahers piedzīvoja šaušalīgu avāriju, lielā ātrumā ietriecoties trases barjerās. Pilots ir pie samaņas un dodas uz slimnīcu.

Kvalifikācijas sesija tika pārtraukta nepilnas piecas minūtes pirms tās beigām.

"Haas" komanda mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka pilots ir pie samaņas, fiziski jūtas labi, dodas uz veselības pārbaudēm, kā arī ir runājis ar mammu.

Komandas vadītājs Gunters Šteiners norāda, ka, viņaprāt, nav bijušas mehāniska rakstura problēmas, tā bija pilota kļūda. Iespējams, svētdienas "Grand Prix" trasē dosies tikai viens "Haas" bolīds.

Pilotam nav manāmu traumu.

Svētdien notiks Saūda Arābijas "Grand Prix".

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrā posma treniņbraucienu pirmajās divās sesijās.

Otrā brauciena norisi aizkavēja apmēram 20 kilometrus netālu notikušais sprādziens naftas bāzē, par ko atbildību uzņēmušies Jemenas hutiešu nemiernieki. Posma norise gan pagaidām nav apdraudēta.

Pirmajā sesijā Leklērs savā ātrākajā aplī trasi veica vienā minūtē un 30,772 sekundēs. Pērnā gada čempions Makss Verstapens no "Red Bull" atpalika 0,116 sekundes, trešais laiks bija Valteri Botasam ("Alfa Romeo"), bet ceturto rezultātu uzrādīja Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors.

Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības bija pusotru sekundi lēnāks un samierinājās ar devīto rezultātu.

Otrajā sesijā Leklēra labākais rezultāts bija viena minūte un 30,074 sekundes, bet treniņbrauciens viņam pēc iebraukšanas apmalē noslēdzās priekšlaicīgi. Arī šoreiz Verstapens bija nedaudz vairāk kā sekundes desmitdaļu lēnāks, atpalikdams 0,140 sekundes.

Trešais bija Sainss, ceturto rezultātu uzrādīja Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, bet piektais šoreiz bija Hamiltons.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu