"Tas bija liels idiotisms." Krievijas hokejists Žerdevs par laiku Rīgas "Dinamo" un alkoholismu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucējs Nikolajs Žerdevs podkāstā "Hokeja virtuve" pastāstījis par pavadīto laiku Rīgas "Dinamo".

2003. gada NHL draftā ar 4. numuru numuru izvēlētais Žerdevs savas karjeras norietā pamanījās uzspēlēt arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo".

Viņš gan 2017./2018. gada sezonas laikā divas reizes tika atskaitīts par disciplināriem pārkāpumiem.

Tagad pats Žerdevs podkāstā "Hokeja virtuve" atklāja, ka viņu toreiz piemeklējusi izdegšana, kas novedušas pie atbilžu meklēšanas grādīgā dzēriena pudelē.

"Aizdevos uz Rīgu un parakstīju līgumu. Sezona principā gāja normāli, taču sāku izdegt. Man jautā, kas notika. Daudz esmu par to domājis, taču nespēju saprast. Varbūt bija depresija, nejutos komfortabli," spriež hokejists.

"Man teica, ka lauzīs kontraktu, jo es dzeru. Aizgāju pie trenera [Ģirta Ankipāna] atvainoties un teicu, ka tā vairs nedarīšu. Izgāju no kabineta un uzreiz devos "buhāt". Tas bija liels idiotisms," atzina Žerdevs, piekrītot podkāsta vadītāja teiktajam, ka tas bijis šausmīgi.

Žerdevs šo sezonu sāka Slovākijas klubā Bratislavas "Capitals", bet kopš decembra vidus viņš pārstāv Itālijas komandu "Merano". Alpu hokeja līgā hokejists šosezon 18 mačos sakrājis 21 punktu (10+11).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu