"Swedbank" paziņo, ka pārtrauks finanšu darījumus uz un no Krievijas un Baltkrievijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ints Kalnins

"Swedbank" Grupa ir pieņēmusi lēmumu pārtraukt visus finanšu darījumus, kur maksājumi tiek veikti uz vai saņemti no Krievijas un Baltkrievijas. Ienākošie maksājumi no Krievijas vai Baltkrievijas būs iespējami līdz 2022. gada 6. maijam (ieskaitot). Kamēr izejošie maksājumi uz Krieviju vai Baltkrieviju būs iespējami līdz 2022. gada 20. aprīlim (ieskaitot).

Līdz ar Krievijas militāro uzbrukumu Ukrainai, pēdējo nedēļu laikā ir ieviestas apjomīgas sankcijas kā pret Krievijas Federāciju, tā arī Baltkrievijas Republiku, daļu to pilsoņu un arī uzņēmumu. Līdz ar to, ievērojot visas Eiropas Savienības un ASV OFAC sankciju prasības un Grupas attiecīgās risku politikas, "Swedbank" Grupa ir pieņēmusi lēmumu pārtraukt visus finanšu darījumus, kur maksājumi tiek veikti uz vai saņemti no Krievijas un Baltkrievijas.

Banka informē, ka izejošie maksājumi uz Krieviju vai Baltkrieviju būs iespējami līdz 2022. gada 20.aprīlim (ieskaitot). Tāpat automātiski tiks pārtraukti arī iepriekš noslēgtie Regulāro maksājumu rīkojumi.

Ienākošie maksājumi no Krievijas vai Baltkrievijas būs iespējami līdz 2022. gada 6.maijam (ieskaitot). Ja ir nepieciešams saņemt maksājumus no Krievijas un/vai Baltkrievijas pēc šiem datumiem, banka aicina laikus apzināt citas norēķinu iespējas.

Attiecībā uz pensijām vai pabalstiem, banka vēsta, ka turpinās apkalpot maksājumus, kas vērsti uz atsevišķām sociālām sabiedrības grupām – klientiem, kuri no šīm valstīm saņem pensiju vai pabalstu maksājumus.

Tomēr klienti tiek aicināti sekot līdzi jaunākajai informācijai. Ja banka, no kuras tiek skaitīta nauda, neatrodas sankciju sarakstā un nav atslēgta no SWIFT sistēmas, pensijas/pabalsta saņemšanai vajadzētu notikt.

SEB banka paziņojusi, ka, ievērojot starptautiskās sankcijas vai risku attiecībā uz izvairīšanos no tām, kā arī korespondentbanku savstarpējos noteikumus, SEB grupas un SEB bankas iekšējo politiku, turpmāk pārskaitījumu veikšanai un saņemšanai uz un no Krievijas un Baltkrievijas var ieilgt vai arī nebūt iespējama vispār.

SEB banka vēsta, ka maksājumu uz Krieviju un Baltkrieviju apstrāde var aizņemt vairāk laika, nekā parasti, bet gadījumos, ja maksājums nav iespējams ierobežojumu dēļ, nauda tiks atgriezta maksātāja kontā.

Ir iespējams saņemt un veikt maksājumus eiro valūtā uz bankām Krievijā, kuras nav pakļautas sankcijām. Taču tas var prasīt ilgāku laiku. Šāda iespēja var tikt liegta, ja Krievija pieņems ierobežojumus valūtu darījumiem ārpus Krievijas teritorijas.

Savukārt "Luminor" banka paziņojusi, ka sakarā ar sankciju apjomu un sarežģītību, kas noteiktas, reaģējot uz iebrukumu Ukrainā, maksājumu apstrāde uz Krieviju un Baltkrieviju, kā arī atsevišķiem reģioniem Ukrainā un no tiem var aizņemt ievērojami ilgāku laiku. Atsevišķos gadījumos šis process var aizņemt aptuveni 2-3 nedēļas. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu