FOTO "Tallink" prāmis uzņems 2100 Ukrainas kara bēgļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mihkel Maripuu

Igaunijā, lai risinātu grūtības ar daudzo Ukrainas kara bēgļu izmitināšanu, Igaunijas Sociālās apdrošināšanas pārvalde nolīgusi uzņēmuma "Tallink" prāmi bēgļu izmitināšanai, LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Pirmās ģimenes ar bērniem uz kuģa "Isabelle" klāja kāpa jau ceturtdien. Kopumā prāmī uzņems 2100 cilvēku. Uz vietas būs ēdināšana, plānots atvērt bērnudārzu un nelielu skolu. Bet vismaz 15 ukraiņu bēgļiem prāmī sola arī darbu.

"Ja es būtu viena, tad es paliktu ar vīru. Bet bērniem tas ir traumējoši. Vīrs teica - labāk lai skatās uz Eiropu, nevis karu," stāstīja Viktorija, kura ieradusies no Kijivas.

Foto: "Tallink" prāmis uzņem 2100 Ukrainas kara bēgļu

Kuģī ģimenes varēs dzīvot mēnesi, kopumā prāmis fraktēts uz četriem mēnešiem. Osta ir tuvu vecpilsētai, ģimenes pilsētu var sasniegt kājām.

Uz kuģa darbosies arī visas ēdināšanas iestādes. Bēgļiem tiks piedāvātas brokastis, pusdienas un vakariņas. Pavārs atzina, ka lielākais izaicinājums būšot paēdināt visus 2100 bēgļus. Plānots, ka pilns kuģis būs nedēļas beigās.

"Mēs varam uzņemt uz klāja 2100 bēgļu. Gultu gan ir vēl vairāk, bet gribam atstāt mazliet brīvas telpas. Un līdz ar to strādās 60–70 apkalpes locekļi," pastāstīja "Tallink" komunikācijas vadītāja Katrī Linka.

Ukrainas bēgļiem "Tallink" piedāvās darbu uz prāmja. Īpaši svarīgi tas varētu būt tām mammām, kurām ir mazi bērni un svarīgi būt viņu tuvumā.

"Darbi būs dažādi. Sākot no pavāriem virtuvē, no viesmīļiem, apkopējiem. Nezinu vēl par citiem pakalpojumiem, ko iestādes lems atvērt uz klāja. Te var būt bērnudārzs, piemēram, tad būs vajadzīgas auklītes. Ja uz klāja atvērs nelielu skolu, tad varēs strādāt skolotāji. Mēs sāksim piedāvāt darbu nākamnedēļ," klāstīja Linka.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu