No zāļu gatavošanas kara izpostītajā Ukrainā līdz kuliča cepšanai Latvijā. Gatavo ukrainiete Ludmila

TVNET/TV3.lv, Bez Tabu
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Larisa ir ukrainiete, kura par savām mājām šobrīd sauc Latviju. Te atbraukusi kara pirmajās dienās. Larisa ir farmaceite un, tagad saprotot, ka savā profesijā darbu nedabūt, nolēmusi darīt to, ko prot un ar ko var iepriecināt tos, kas sniedz lielāko atbalstu.

Raidījumā "Bez Tabu" Larisa gatavos kuliču pēc receptes, kas nodota no paaudzes paaudzē. Larisa stāsta, ka Ukrainā uz Lieldienām parasti klāj bagātīgus galdus un tas ir laiks, kad ģimene sanāk kopā, mierā un pateicībā svin Kristus augšāmcelšanos. Tad neatņemama sastāvdaļa, ko liek galdā ir kuliči.

"Pie mums kuličus pirms Lieldienām saimnieces parasti cep naktī. Pēc tam, kad apkopta māja, viss tīrs, uzposts. Mājinieki guļ, un tad sākas šis process. Kuličs ir ēdiens, kura gatavošana prasa labestību, siltumu. Tajā ieliekam savas labās emocijas, lai ģimene paēdusi, lai miers pasaulē. Visa laba vēlējumus ieliek kuličā," par tradīciju pastāsta ukrainiete. 

Kuliča recepti skaties "Bez Tabu" video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu