"Putins neapstātos pie Ukrainas." ASV diplomāts nosauc valstis, kuras Krievija vēlas iekarot

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins neaprobežosies tikai ar karu pret Ukrainu. Viņš var mēģināt iebrukt citās valstīs, tostarp NATO dalībvalstīs, medijam "The Hill" pauda ASV diplomāts Roberts Pīrsons.

Diplomāts uzskata, ka Putins cenšas atgriezties pie Krievijas impērijas robežām. Lai to paveiktu, viņam ir jāiegūst kontrole pār vairākām Eiropas valstīm.

Pīrsons norādīja, ka Putina potenciālo upuru sarakstā ir ne tikai Latvija, Igaunija un Lietuva, bet arī Polija, Slovākija, Ungārija, Bulgārija un Moldova.

"Mēs zinām - ja Putins izdzīvos, viņš darīs visu iespējamo, lai palielinātu Krievijas militāro klātbūtni pēc iespējas tālāk uz rietumiem.

Viņš piespiestu Minsku vairāk pakļauties Maskavai un padarīt Krievijas karaspēka klātbūtni daļēji pastāvīgu, līdzīgi kā Sīrijā un Kazahstānā. Viņš pastiprinātu aktivitātes Kaļiņingradā un gar Krievijas un Baltijas valstu robežām kā ieroci Baltijas NATO, Polijas un Vācijas iebiedēšanai," sacīja diplomāts.

Pīrsons sacīja, ka Putins ir ieinteresēts, lai iebrukums Ukrainā tiktu iesaldēts.

Diplomāts uzskata, ka NATO galvenais uzdevums ir pieņemt lēmumu par jaunu drošības sistēmu Eiropā, kad beigsies Krievijas uzsāktais karš Ukrainā. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka sankcijas pret Krieviju nebūs ASV vai alianses uzvara, ja tās nemotivēs Putinu izvest karaspēku no Ukrainas. Šādā gadījumā Eiropai un ASV ir jāsaprot, ka nepietiek tikai ar "spēlēšanu aizsardzībā".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu