Kopā ar Krievijas karakuģi "Moskva", iespējams, nogrima ievērojama kristīgās pasaules relikvija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kopā ar Krievijas karakuģi "Moskva" Melnās jūras dibenā, iespējams, nogrimusi nenovērtējama kristīgās pasaules relikvija, vēsta medijs "Vice".

Krievijas kreiseris "Moskva" tagad atrodas Melnās jūras dibenā. Tiek pieļauts, ka uz karakuģa atradās nenovērtējama kristīgās pasaules relikvija - mazs koka gabaliņš, kas, kā uzskata daļa kristiešu, ņemts no krusta, pie kura tika piesists Jēzus Kristus.

Kuģis "Moskva" bija daļa no Krievijas Melnās jūras flotes un viens no lielākajiem kuģiem visā tās flotē. Saskaņā ar Ukrainas sniegto informāciju, kuģim tika trāpīts ar raķeti "Neptun", kā rezultātā karakuģis nogrimis.

Krievija ir atzinusi, ka kuģis nogrima, bet ne to, ka Ukraina karakuģi ir nogremdējusi ar raķeti.

Lai arī kā tas būtu noticis, "Moskva" tagad dus jūras dzelmē un iespējams, ka kopā ar relikviju. Krievijas ziņu aģentūra TASS 2020. gadā ziņoja, ka Krievijas Pareizticīgā baznīca ir iegādājusies krusta gabaliņu un novietos to uz kuģa "Moskva".

"Šī relikvija agrāk piederēja katoļu baznīcai, bet to iegādājās anonīmi mākslas mecenāti, un viņu griba bija nosūtīt relikviju Melnās jūras flotei," toreiz sacīja Krievijas Pareizticīgās baznīcas pārstāvis Sergejs Haljuta. "Kreiserī "Moskva" ir kapela, kur notiek dievkalpojumi."

Šādu relikviju izmantošana aizsākās viduslaikos, kad kristiešu baznīcas tās sāka reklamēt, lai piesaistītu draudzes locekļus un svētceļniekus konkrētām reliģiskām vietām.

Īstā krusta daļas parasti tiek pasniegtas kā koka gabaliņi, kas iestrādāti greznos krustos vai reliģiskos mākslas darbos. Krievijas Pareizticīgajai baznīcai ir ciešas attiecības ar armiju. Garīdznieki bieži sazinās ar karavīriem un svēta gan tik mazus ieročus kā šautenes, gan tik lielus kā kodolieroči.

Nav zināms, vai krusta gabaliņš patiešām ir nogrimis kopā ar kuģi. Karakuģa apkalpe evakuējās pirms tā nogrimšanas jūras dzelmē. Pilnīgi iespējams, ka kāds apzinājās relikvijas vērtību un neļāva tai nogrimt kopā ar kreiseri.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu