FOTO ⟩ Žurnālisti atraduši krievu karavīru un viņa sievu, kura telefonsarunā atļāva izvarot ukraiņu sievietes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Raidorganizācija RFE/RL nedēļas nogalē atradusi krievu pāri, kas Ukrainas drošības dienestu pārtvertajā sarunā apsprieda ukraiņu sieviešu izvarošanu. "Nu jā, dari to tur. Tur ir ukraiņu sievietes. Izvaro viņas. Jā. Nesaki man neko, saproti," savam vīrietim teica sieviete.

"Izvarot un neko tev neteikt?" pārprasa vīrietis.

"Jā, lai es neko nezinātu. Un kas?" smejoties turpina sieviete.

"Drīkst, ja?" atkal pārjautā vīrietis. 

"Jā, atļauju. Tikai izsargājies!" apstiprina sieviete.

"Labi," atbild vīrietis.

Šokējošais 30 sekunžu ieraksts tika publicēts 12. aprīlī, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzēja Krievijas karaspēku par simtiem izvarošanas gadījumu.

RFE/RL Krievijas un Ukrainas ziņu dienesti sarunas dalībnieku tālruņa numurus ieguva no informācijas avota Ukrainas drošības dienestos. Balstoties uz šo informāciju, žurnālistiem sanāca pāri atrast sociālajos tīklos. Viņi identificēti kā 27 gadus vecais Romāns Bikovskis un viņa sieva Olga Bikovska. Viņiem ir četrus gadus vecs dēls.

 Bikovskis dzimis Krievijas pilsētā Orlā un pārcēlās uz Krimu dažus gadus pēc tam, kad Krievija 2014.gadā okupēja pussalu. Savulaik strādājis Krievijas Nacionālajā gvardē, bet pēc tam dienējis Krievijas bruņotajos spēkos. Brīdī, kad notika telefonsaruna, Bikovskis atradās Ukrainas pilsētā Hersonā.

Kad RFE/RL žurnālisti sazvanīja Bikovski, viņš apstiprināja savu identitāti un to, ka patlaban atrodoties Sevastopolē - Krimas ostā, kur bāzēta Krievijas Melnās jūras flote. Arī Olga Bikovska telefonsarunā žurnālistiem apstiprināja, ka viņas vīrs atrodas Sevastopolē, kur ārstējas slimnīcā. 

Bikovskis noliedza, ka publiskotajā telefonsarunā dzirdama viņa balss, taču žurnālisti norāda, ka pāra balsis ir identiskas tām, kas dzirdamas ierakstā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu