VIDEO Kāpēc Pārdaugavā seniore regulāri nes ārā spaiņus ar vēmekļiem? Raidījums atklāj iedzīvotājas bēdīgo ikdienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Kāda Rīgas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji sūdzas par kaimiņieni, kura jau vairākus gadus cīnās ar ļoti nepatīkamu situāciju, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "4.studija".

Slokas ielas iedzīvotāji Rīgā ir satraukušies par kādas kaimiņienes nodarbi. Viņa naktīs bedrē netālu no mājas izlej spaiņus, kuros ir vēmekļi, kas kļūst par barību vietējiem putniem un žurkām.

Iedzīvotāji sievieti, kura spaiņu saturu izlej pie nama esošajā zālājā, redzējuši savām acīm. Videomateriālā kaimiņienes darbības piefiksētas nav, vien fotogrāfijas, kurās redzamie putni mielojas ar izgāzto saturu. 

"Tur ir tādi vēmekļi. Tur ir tādi… gļota tāda. Tā jau nevar, piecūkot visu apkārtni, ka visiem cilvēkiem kļūst bail no žurkām, no vārnām un no šiem lielajiem putniem," stāsta nama iedzīvotāja.

Kāpēc kaimiņiene nes spaiņus ar vēmekļiem?

Iedzīvotāji raidījumam pastāstīja, ka kaimiņiene rūpējas par mazmeitu, kura sirgst ar nopietniem ēšanas traucējumiem. "Vispār tā ir traģēdija. Un tā jau piecus gadus tā meitene mokās," sacīja viena no iedzīvotājām.

Spaiņu saturu zālājā lējusi Larisa. Sievietei ir 70 gadu. 

Larisa atklāja, ka spaiņu saturs – teju desmit litru dienā – ir 20 gadus vecās mazmeitas slimības rezultāts. Jaunietei ir ēšanas traucējumi.

"Es bērnu paņēmu no bāriņtiesas. Bērnu, no kura atteicās mamma. Tēva nav. Palīdzēt, lai cilvēku ievietotu psihiatriskajā slimnīcā, neviens nevar. Tās sievietes, kuras sūdzas, redz tikai zem sava deguna, bet man ar to ir jādzīvo katru dienu un katru minūti!" sacīja sieviete.

"Viņai visu laiku ir slikti. Viņai ir anoreksija. Viņai ir depresija. Viņa ļoti daudz ēd. Un galarezultātā viņai ir bulīmija," atzina Larisa.

"Problēma ir tajā, ka ēdienu viņa gatavo tik lielos katlos. Viņa visu to apēd. Man viena pudele kefīra izmaksā 2,5 eiro. Viņai dienā vajag trīs, četras tādas pudeles. Pērkam arī tādus proteīna pulverus, bet viņa visu izvemj," atzina Larisa.

Tai pašā dzīvoklī seniore rūpējas arī par savu 96 gadus veco tēvu, kurš sirgst ar demenci. Taču raidījumam viņa atzina, ka emocionāli daudz grūtāk esot noraudzīties, kā pašas mazmeita burtiski mirst viņas acu priekšā. 

"25 viņai kilogrami. Varbūt 27," par jaunietes svaru saka Larisa.

Plašāk par notikušo, psihiatres un Rīgas domes Labklājības departamenta komentāru skaties "4. studijas" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu