Militārais eksperts: Putins cenšas distancēties no Kadirova

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs ir ārpus Krievijas prezidenta un kara noziedznieka Vladimira Putina kontroles, medijam "Segodnja" pauda Ukrainas militārais eksperts Olehs Ždanovs.

"Šis cilvēks sevi nostāda praktiski vienā līmenī ar Putinu un tas Krievijas prezidentu ļoti kaitina. Pēdējos gadus Putins cenšas pēc iespējas vairāk distancēties no Kadirova un "iespundēt" viņu Čečenijas galvaspilsētā, lai Ramzans vairs "nevirzās uz priekšu", taču viņš tur sevi pozicionē ļoti stingri, ļoti pārliecinoši un ļoti augstā amatā," sacīja Ždanovs.

Eksperts arī sacīja, ka atšķirībā no Krievijas, Ukraina nebaidās no tā dēvētajiem "kadiroviešiem". Krievijā to ir aptuveni 30 tūkstoši, un formāli tās ir daļa no Krievijas Nacionālās gvardes jeb "Rosgvardijas", kas ir pakļauta federālajām iestādēm.

"Tas ir ļoti nopietns trieciens Putina varas vertikālei, jo federālo karaspēku, faktiski federālo tiesībsargājošo iestādi, kas ir "Rosgvardija", Čečenijas teritorijā vada vietējais ierēdnis, un tā ir gandrīz kā viņa privātā armija. Tas ir šo tā dēvēto Kadirova formējumu paradokss," saka Ždanovs.

Pēc eksperta domām, "kadirovieši" reālu kaujas operāciju vietā var tikai šaut uz tukšiem logiem, lai uzfilmētu "TikTok" video soctīkliem.

Iepriekš Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs paziņoja, ka Kadirovs personīgi apsolījis Putinam nogalināt Zelenski. Krievijas teroristu plānus izjauca Ukrainas izlūkdienesti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu