"Vai jūs Kremlī esat normāli?" Medijs atklāj jaunas detaļas par Makrona "lielā galda" vizīti pie Putina

Emanuels Makrons vizītē pie Putina 7.februārī. Foto: EPA/Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šī gada 7. februārī, īsi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, Francijas prezidents Emanuels Makrons devās vizītē uz Krieviju, lai tiktos ar Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu. Abu valstu prezidentu tikšanās guva ievērību arī Kremļa savdabīgā galda dēļ. Šonedēļ Krievijas advokāts un blogeris Marks Feigins intervijā Ukrainas medijam "GORDON", atsaucoties uz saviem avotiem, atklāja aizkulises, ko Makronam piedāvāja darīt Kremlis, lai tikšanās ar Putinu notiktu tuvākā gaisotnē.

Krievijas advokāts intervijā populārajam Ukrainas žurnālistam Dmitrijam Gordonam atklāj aizkulises, kādus "drošības pasākumus" aicināja pildīt Kremlis.

"Vai jūs zināt, ka viņi gribēja paņemt Makrona ekskrementus? Viņš atteicās to darīt. Sākumā es domāju: "Nekādā gadījumā... Līdz tam taču nenonāks. Nu, ne jau prezidentam Makronam! Vai jūs [Kremlī] esat normāli?" Un tad es skatos: viņi nav iedevuši Makronam automašīnu, kad viņš nolaidās lidostā. Vai jūs zinājāt, ka viņš kājām gāja uz Vnukovas lidostu? Ir ieraksts. Es sazinājos ar dažiem darbiniekiem no Francijas vēstniecības, un viņi teica: "Nu jā, tā notika," stāsta Feigins.

VIDEO: Makrons Krievijā tiek "silti" sagaidīts (video no 7. februāra)

Viņš norādīja, ka pēc atteikšanās sniegt analīzes Makrons tika sēdināts pie lielā galda ar Putinu.

"Ja nevēlaties dalīties ar saviem izkārnījumiem, ejiet un sēdieties pie 10 metru galda," intervijā saka advokāts.

Makrons ar Putinu tikās Maskavā šī gada 7. februārī. Tikšanās laikā viņi sēdēja garā galda pretējos galos. Sarunu laikā uzņemtās fotogrāfijas pie savdabīgā galda kļuva populāras arī interneta jokdaru vidū. Plašsaziņas līdzekļi galdam piešķīra dažādus garumus, taču, kā norādīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs, tas esot bijis "aptuveni 6 metru garumā".

V.Putina un E.Makrona tikšanās Kremlī 7. februārī.
V.Putina un E.Makrona tikšanās Kremlī 7. februārī. Foto: EPA/Scanpix

Peskovs paskaidroja, ka daži pasaules valstu līderi attālināti runā ar Putinu, jo viņi "ievēro savus noteikumus" un atsakās nodot PĶR testus koronavīrusa noteikšanai Krievijas mediķiem. Tā tas notika arī Makrona gadījumā.

Iepriekš ziņu aģentūra "Reuters" vēstīja, Makronam bijusi izvēle: vai nu viņš piekrīt Krievijā veikt PĶR testu un drīkst tuvoties Putinam, vai arī viņš no testa atsakās un ievēro stingru sociālo distanci. Makrona tuvākais cilvēku loks zināja, ka šāda izvēle nozīmē, ka abu valstu prezidenti nesarokosies, taču "nedrīkstēja pieļaut, ka prezidenta DNS nonāk viņu rokās", sacīja aģentūras avots.

Aģentūra "Reuters" atklāja, ka Makronam pirms došanās prom Francijā tika veikts PĶR tests, kā arī antigēna tests jau Krievijā (to veica Makrona ārsts), taču Krievijas pusi tas neapmierināja.

Medijs "GORDON" norāda, ka plašsaziņas līdzekļos netika minēts, ka Makronam bija jāveic izkārnījumu tests. Taču februārī vietnes "Telegram" kanāls "Baza" ziņoja, ka no Putinam tuvu stāvošām Krievijas amatpersonām vairākas reizes nedēļā tiek ņemti izkārnījumu paraugi.

"Iepriekš darbiniekiem, kuriem bija paredzēta tikšanās ar Putinu, bija jāiztur divu nedēļu karantīna, tagad viņiem vairākas reizes nedēļā jāveic arī fekāliju pārbaudes," raksta telekanāls, atsaucoties uz vairākiem avotiem. Saskaņā ar "Baza" rīcībā esošajiem datiem, starp prezidenta administrācijas un Krievijas Federālā apsardzes dienesta darbiniekiem ir cilvēki, kuri pēdējā gada laikā karantīnā ir pavadījuši vairāk nekā 150 dienas.

"Baza" ziņo, ka Krievijā aizliegtā neatkarīgā televīzijas kanāla "Doždj" žurnālisti un citi mediju pārstāvji iepriekš atklāja, ka Krievijas prezidenta administrācijas poliklīnika koronavīrusa noteikšanai izmanto arī fekāliju PĶR testu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu