FOTO ⟩ LRA, LZP un Liepājas partijas apvienība piesaka jauno politisko platformu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arhitekts un uzņēmējs Uldis Pīlēns piedalās preses konferencē, kurā informē par jaunas politiskās platformas pieteikumu.
Arhitekts un uzņēmējs Uldis Pīlēns piedalās preses konferencē, kurā informē par jaunas politiskās platformas pieteikumu. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP), Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un Liepājas partija (LP) Ministru prezidenta amata kandidātu 14. Saeimas vēlēšanām izraudzīsies koleģiālā procesā, šodien jaunās politiskās platformas pasākumā pavēstīja uzņēmējs, viens no partiju apvienotā saraksta iniciatoriem Uldis Pīlēns.

Viņš skaidroja, ka gan katra no partijām, gan arī apvienotā saraksta veidošanā iesaistītā, bezpartejisko profesionāļu veidotā biedrība varēs izvirzīt savu pretendentu iekšējām diskusijām par premjera amata kandidātiem.

LP priekšsēdētājs Uldis Sesks pasākumā norādīja, ka LP premjera kandidāts ir Māris Kučinskis (ZZS), kuru arī paredzēts virzīt kā pretendentu apspriešanai apvienības līmenī.

Plānots, ka biedrība ar bezpartejiskajiem profesionāļiem tiks dibināta pēc trīs vai četrām nedēļām. No Pīlēna sacītā secināms un kā aģentūrai LETA skaidroja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, pirmsdibināšanas laikā biedrība nosacīti tiek dēvēta par "Apvienoto sarakstu".

Pīlēns uzsvēra, ka atvērtā saraksta veidošanā ir aicinātas pievienoties arī citas partijas ar tādiem pašiem mērķiem, piemēram, par valsts menedžmenta kapacitātes uzlabošanu, un tādām pašām vērtībām, tajā skaitā, nacionāla valsts. LRA līderis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns norādīja, ka apvienotā saraksta vērtības ir demokrātija, brīvība un taisnīgums.

Pasākumā piedalījās arī bijušais Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (LZP), kurš aģentūrai LETA sacīja, ka visdrīzāk no apvienotā saraksta kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās.

Tāpat pasākumā ar runām uzstājās Sesks, LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, Kučinskis, Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis (LRA) un Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA). Klāt bija arī Saeimas deputāts Didzis Šmits (LZP) un Tukuma novada domes priekšsēdētāja vietniece Inga Priede (LZP).

Pasākumā klāt bija arī Mārupes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ence (LRA), kurš aģentūrai LETA pastāstīja, ka Saeimas vēlēšanās gan nekandidēs, jo viņš ticis ievēlēts novada domē, lai strādātu pašvaldībā.

Arī Pīlēns žurnālistiem norādīja, ka pats 14.Saeimas vēlēšanās nekandidēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu