Ministru kabinets apstiprina atbalstu mazajiem zemniekiem četru miljonu eiro apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Graudu kulšana Daugavpils novadā.
Graudu kulšana Daugavpils novadā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ministru kabinets otrdien apstiprināja atbalstu mazajiem zemniekiem četru miljonu eiro apmērā, kas paredzēts, lai stiprinātu mazo lauksaimniecības ražotāju saimniecību dzīvotspēju, sniedzot ienākumu atbalstu vienreizēja maksājuma veidā.

Lauksaimniekiem 2022.gadā atbalsts tiks piešķirts, pamatojoties uz 2021.gadā iesniegtā vienotā iesnieguma datiem, un netiks pieprasīts iesniegt atsevišķu atbalsta pieteikuma iesniegumu, lai lauksaimniekiem mazinātu administratīvo slogu, kas saistīts ar iesnieguma iesniegšanu, kā arī samazinātu administratīvo slogu Lauku atbalsta dienestā saistībā ar atbalsta saņemšanas nosacījumu pārbaudi.

Atbalstu ierosināts noteikt 55% apmērā no lauksaimniekam aprēķinātā Eiropas Savienības (ES) tiešo maksājumu atbalsta par 2021.gadu, nodrošinot proporcionalitāti ar ES tiešo maksājumu atbalstu, kas piešķirts par saimniecību vai par lauksaimniecības zemes hektāru, kuru izmanto lauksaimnieciskajai darbībai.

Papildus noteikts, ka atbalsts nepārsniedz starpību starp ES tiešo maksājumu summu un 1250 eiro, lai novērstu tirgus kropļojumus un nodrošinātu taisnīgu attieksmi pret ražotājiem, kas saņem 1250 eiro vai lielāku tiešo maksājumu atbalsta summu un nekvalificējas atbalstam noteiktā 1200 eiro sliekšņa dēļ. Atbalsts būs par saimniecību un vienai saimniecībai tiks piešķirts robežās no 51 eiro līdz 443 eiro.

Saskaņā ar šiem noteikumiem piešķirtais atbalsts tiks izmaksāts līdz 2022.gada 30.jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu