LPA: Padomju piemineklis Pārdaugavā nedrīkst šķelt Latvijas sabiedrību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Padomju piemineklis Pārdaugavā.
Padomju piemineklis Pārdaugavā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Padomju piemineklis Uzvaras parkā nedrīkst būt ārējas varas instruments, kas šķeltu Latvijas sabiedrību, norāda Latvijas pilsoniskās alianses (LPA) sabiedrisko attiecību vadītāja Madara Aldiņa.

LPA asi nosoda 10. maija notikumus Pārdaugavā un ir vērsusies pie Latvijas valsts tiesībsargājošajām institūcijām un Iekšlietu ministrijas, lūdzot izvērtēt 2022. gada 10. maijā pie Uzvaras parka esošā pieminekļa notikušo vairāku simtu cilvēku pulcēšanos, slavinot Krievijas agresiju un okupāciju.

Kā skaidro LPA padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis, ņemot vērā šīs pulcēšanās nozīmi iepriekš un Krievijas pašreizējo karu Ukrainā, šāda pulcēšanās skatāma kā atbalsts agresoram, atbilstoši Krievijas agresīvās ārpolitikas interesēm. Tāpēc LPA pieprasa darīt visu iespējamo, lai Krievijas ārpolitikas mērķi netiktu īstenoti, šķeļot Latvijas sabiedrību.

LPA aicina sabiedrību iesaistīties pilsoniskās aktivitātēs, kas balstītas demokrātiskās un cilvēktiesību ievērojošās pamatvērtībās. To esot iespējams darīt, aktīvi iesaistoties pret kara un pret Krievijas vardarbību vērstos protestos un mītiņos, paužot uzticību un atbalstu Ukrainas tautai ar Ukrainas karogiem un to simboliku vai iesaistoties saulespuķu sēšanas un stādīšanas akcijā un citās kampaņās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu