Iekšlietu ministre, visticamāk, saņems neoficiālu aizrādījumu un saglabās amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministre Marija Golubeva
Iekšlietu ministre Marija Golubeva Foto: Paula Čurkste/LETA

Iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) iespējas saglabāt amatu, visdrīzāk, ir nosacīti stabilas un labas, secināts no oficiāli un neoficiāli pieejamās informācijas. 

Neoficiāli uzmanība tiek vērsta uz to, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdienas vakarā izplatītajā paziņojumā jautājumu par Golubevas atrašanos amatā nav skāris. Izskan pieļāvums, ka valdības vadītāja vēstījums procesa gaitā drīzāk būtu neoficiāls aizrādījums vai sava veida brīdinājums.

Tiek arī minēts, ka daļa no opozīcijas, visdrīzāk, nebūtu gatava atbalstīt kādus pret Golubevas posteni vērstus centienus Saeimā, ja tādi vispār parādītos.

Nacionālā apvienības (NA) deputāts Jānis Iesalnieks iepriekš paudis, ka plāno rosināt frakcijā lemt par iekšlietu ministres demisijas pieprasījumu. Tomēr, vai un kāds būs NA lēmums attiecībā uz parlamentārieša priekšlikumu, neesot skaidrs.

"Jaunās Vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Judins šodien pauda - ja kāds prasīs Golubevas demisiju, JV frakcija to neatbalstīs. "Mēs uzticējām šo darbu partiju apvienībai ["Attīstībai/Par!"]. Lūdzu, strādājiet," sacīja Judins, uzsverot, ka

nav laika nomainīt ministru, lai "sāktu no baltas lapas".

Gan drīzumā paredzētajās atsevišķu koalīcijas partiju iekšējās sarunās, gan arī valdību veidojošo partiju pārstāvju kopējā sanāksmē, kas varētu notikt pirmdien, 16. maijā, plānots turpināt apspriest risinājumus problēmām, kas iezīmējušās pēdējo dienu notikumos pie Pārdaugavā, Uzvaras parkā.

Kā ziņots, Kariņš uzdevis Golubevai steidzami sagatavot un iesniegt izskatīšanai valdībā informāciju par atbildīgo institūciju darbības izvērtējumu attiecībā uz drošības pasākumu plāna izstrādāšanu un sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, liecina premjera biroja izplatītais paziņojums presei pēc 9. maija un 10. maija notikumiem pie pieminekļa Uzvaras parkā.

Kariņš arī uzdevis Golubevai sagatavot informāciju par normatīvo aktu pārkāpumu no Krievijas agresijas atbalstītāju puses nepieļaušanu un novēršanu, kā arī plānotajiem un īstenotajiem pasākumiem, lai personas par pārkāpumiem tiktu sauktas pie likumā noteiktās atbildības.

Tāpat iekšlietu ministrei uzdots nekavējoties informēt par rīcības plānu sabiedriskās kārtības nodrošināšanai saistībā ar turpmākajiem lēmumiem attiecībā uz Uzvaras parkā esošā pieminekļa demontāžu, kā arī ar Krievijas agresiju attaisnošanu saistītu darbību nepieļaušanai un savlaicīgai novēršanai.

Paziņojumā nav minēts nekas par iespējamu ministres demisijas pieprasīšanu, kas plaši sabiedrībā izskanējusi kā nepieciešama rīcība no premjera puses.

Golubeva, komentējot Uzvaras parkā notikušo, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījusi, ka tie, kas slavēja agresiju vai lietoja tās simboliku, ir aizturēti, ieskaitot jaunieti ar Krievijas karogu. "Policija aizstāvēja Latvijas pilsoņu tiesības, arī pielietojot spēku, kad nepieciešams," uzsvēra politiķe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu