VIDEO ⟩ Medijs publicē apjomīgu video, ko filmējis Krievijas okupants. Tas ataino viņa dzīvi pirms un pēc iebrukuma Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukraiņu medijs "Ukrainska Pravda" 11. maijā publicējis apjomīgu video par Krievijas armijas okupantu vārdā Jurijs Šalajevs, kurš ieradās karot Ukrainā. Videomateriāli ņemti no viņa telefona, un tie parāda, kāda bija krievu karavīra dzīve pirms iebrukuma Ukrainā un pēc tam.

Šalajevs ir dzimis Murmanskā, absolvējis Maskavas Augstāko militārās vadības skolu un ir Čečenijā izvietotās militārās vienības 71718 motorizēto strēlnieku pulka komandieris.

Medija publicētā videomateriāla pirmajā daļā redzami ieraksti, ko Šalajevs uzņēma 10 mēnešus pirms iebrukuma Ukrainā. Tajos redzama karavīra ģimene, viņa mierīgā dzīve un brīvais laiks kopā ar ģimeni un draugiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Foto: Ekrānuzņēmums no video
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vienā fragmentā, kas uzņemts Čečenijā, redzams, ka kāds vietējais iedzīvotājs sūdzas par Krievijas armijas klātbūtni reģionā.

"Jums, krieviem, ir cita mentalitāte. Ejiet un pabarojiet savas vecmāmiņas, jo viņas mirst badā.

Jūs šeit atbraucāt, jums maksā dubultā (..) Murmanska - tas ir šausmīgs grausts, un jūs atbraucāt šurp. Lieciet mūs mierā. Mēs vēlamies dzīvot atsevišķi," videomateriālā saka vietējais iedzīvotājs.

Medija publicētajā videomateriāla otrajā pusē ir videoieraksti, kas uzņemti brīdī, kad Šalajevs ir Ukrainā, kur jau sācies Krievijas sāktais karš.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Dažos video, kas datēti ar marta vidu, okupants nosauc konkrētas apdzīvotas vietas, kurās viņš atradās, - Petrovkas un Novomajorskas ciemus Doņeckas apgabalā. Kadros redzami ievainoti krievu okupanti, bet pats Šalajevs stāsta par karaspēka zaudējumiem.

"Gaļa, viena vienīga gaļa (..) Tagad mēs nezinām, ko darīt - pārgrupēties, nepārgrupēties, " stāsta karavīrs.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunākie video uzņemti 2. un 3. aprīlī. Tajos redzams, kā Ukrainas militārpersonas iekļūst apdzīvotā vietā, kur atradās Šalajevs. Pēc tam viņš nonācis gūstā, vēsta medijs.

VIDEO: Krievu karavīra dzīve pirms iebrukuma Ukrainā un pēc tam

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu