VIDEO ⟩ Kannu kinofestivāla atklāšanas ceremonijā pārraidīta Zelenska uzruna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kannu kinofestivāla atklāšanas ceremonijā otrdien pārraidīta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska uzruna, kurā viņš aicinājis kino pasauli neklusēt kara laikā.

Zelenska runa, kas bija iepriekš ierakstīta video, bija pārsteigums ceremonijas dalībniekiem un saņēma skaļas ovācijas.

"Vai kino klusēs, vai runās? Ja ir diktators, ja notiek karš par brīvību, vēlreiz viss ir atkarīgs no mūsu vienotības. Vai kino var palikt ārpus šīs vienotības?" jautāja Zelenskis.

Ukrainas prezidents atsaucās uz kino Otrā pasaules kara laikā, tai skaitā 1940.gadā iznākušo Čārlija Čaplina filmu "Lielais diktators", kurā tika izsmiets nacistiskās Vācijas līderis Ādolfs Hitlers.

"Čaplina diktators neiznīcināja īsto diktatoru, bet, pateicoties kino, pateicoties šai filmai, kino neklusēja," sacīja Zelenskis.

"Mums vajadzīgs jauns Čaplins, lai tagad pierādītu, ka kino nav mēms," viņš piebilda.

Kannu kinofestivāls šogad norisināsies no 17.maija līdz 28.maijam, kura laikā notiks vairāk nekā 200 jaunu filmu skates, no tām 22 ir iekļautas galvenajā konkursa skatē.

Šogad festivālā karš ir viena no galvenajām tēmām, un Kannu filmu tirgū viena diena tiks veltīta īpaši Ukrainas režisoriem un kino.

Festivālā skatītājiem tiks piedāvāts noskatīties arī Krievijas karaspēka aplenktajā Ukrainas pilsētā Mariupolē nogalinātā lietuviešu režisora Manta Kvedaraviča iesākto filmu "Mariupole 2".

Pagājušajā mēnesī Zelenskis līdzīgi uzrunāja arī "Grammy" godalgu ceremoniju Lasvegasā, aicinot atbalstīt Ukrainu karā ar Krieviju.

"Mūsu mūziķi smokingu vietā valkā bruņu vestes. Viņi dzied ievainotajiem slimnīcās," sacīja Zelenskis.

Video: Volodimira Zelenska uzruna Kannu kinofestivālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu