"Tās ir mežonīgas sāpes!" RAKUS operēto jaunieti, visticamāk, ievainojusi aizliegtā kasešu bumba

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) sniegta palīdzība pusaudzim, kuru Ukrainas karā, visticamāk, ievainojusi kasešu bumba, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Šo bumbu lietošana ir aizliegta, jo to mērķis ir radīt pēc iespējas plašākus un smagākus bojājumus civiliedzīvotājiem. Pusaudzim bija neciešamas sāpes, jo folijas plāksne bija pārgriezusi viņa pleca nervus, paralizējot labo roku.

Mikroķirurģijas centra vadošais speciālists perifēro nervu ķirurģijā Mārtiņš Kapickis norādīja, ka "tas ir kas neiedomājams".

"Līdz šim mums nav bijis neviens bērns, kuram ir šauts ievainojums," viņš sacīja, stāstot par operēto pusaudzi, kurš pēc savas ķermeņa uzbūves vēl bijis kā mazs puika.

Jaunietis un viņa mamma sarunai ar LTV nepiekrita, īpaši pēc pārdzīvotā Krievijas bēgļu koridorā. "Viņš ir priecīgs, ka par viņu rūpējas un viņam tiek sniegta palīdzība. Jo pirmajā etapā to brūci izskaloja un aizšuva ciet. Tas ir normāli, pilnīgi normāli. Tas bija uz robežas, uz Ukrainas robežas," norādīja Kapickis.

Nelielais spožumiņš, kas redzams rentgena attēlā, radīja nežēlīgas sāpes. Zēnu kaklā ievainoja 2. martā Ukrainā. Nervu bojājums sāp daudz vairāk nekā lūzums. Sekoja divi sāpju pilni mēneši, kamēr zēns un viņa māte nokļuva līdz kādai Latvijas mazpilsētai un zinošai ģimenes ārstei. Tieši ārste puisi nosūtīja pie Mārtiņa Kapicka.

"Sāpīgākā lieta, kas cilvēka ķermenī var būt. Kam ir sāpējis zobs, tas saprot, ko tas nozīmē. Un tā ir viena tūkstošā daļa. Mežonīgas sāpes. Kad es viņu pirmo reizi sastapu, ar viņu nebija iespējams komunicēt tieši sāpju dēļ," pastāstīja mikroķirurgs.

Video: "Panorāma" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu