14 gadus vecs zēns atzīts par vainīgu 12 gadus vecas meitenes slepkavībā pēc strīda vietnē "Snapchat"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Twitter"

​14 gadus vecs zēns ir atzīts par vainīgu 12 gadus vecas meitenes slepkavībā. Pagājušajā gadā Liverpūles centrā zēns ar kabatnazi iedūra meitenei kaklā, ziņo medijs "Vice".

Zēns, kura vārdu juridisku iemeslu dēļ nevar nosaukt, 25. novembrī uzbruka Evai Vaitai pēc strīda par to, ka zēns viņu nofilmēja "Snapchat", kamēr viņa izklaidējās ar draugiem.

Prokurori apgalvoja, ka zēns, kurš bija kopā ar vēl trim pusaugu zēniem, smējās pēc tam, kad bija iedūris viņai ar kabatnazi, un aizbēga. Viņš mēģināja noslēpt savu noziegumu, paslēpjot ieroci un sasmērēto mēteli. Incidents notika ap plkst. 20.30.

Puisis, kurš nopratināšanas laikā policistiem lika "aizvērt mutes", sacīja, ka  meiteni sadūris pašaizsardzības nolūkos, jo baidījās, ka viņa pati ir bruņota. Viņš noliedza slepkavību, bet otrdien, 24. maijā, Liverpūles tiesā zvērinātie viņu atzina par vainīgu.

Tiesnese Amanda Jipa puisim, kurš pēc sprieduma pasludināšanas sāka raudāt, sacīja, ka viņam ir jārēķinās ar mūža ieslodzījumu, lai gan par to, cik ilgi zēns pavadīs apcietinājumā, tiks lemts 11. jūlijā, notiesāšanas laikā.

Apvienotajā Karalistē pieaug nogalināto jauniešu skaits, un pagājušajā gadā Londonā tika nogalināts rekordliels skaits pusaudžu, kurus visbiežāk nogalināja citi pusaudži, izmantojot nažus vai mačetes. Pagājušajā gadā "VICE World News" veiktajā analīzē tika konstatēts, ka platformas "Snapchat" lietošana veicina vardarbību un slepkavības aizvien jaunāku pusaudžu vidū.

Anglijas bērnu lietu komisāre Reičela de Sūza sacīja medijam "Vice", ka lielās sociālo mediju platformas nedara pietiekami daudz.

"Jebkura bērna nāve ir milzīga traģēdija, un, ja tajā iesaistīts cits bērns, tas gan šokē, gan pamatoti rada jautājumus.

"Tas, ka šī slepkavība saistīta ar sociālajiem plašsaziņas līdzekļiem, ir vēl viens piemērs tam, kādēļ esmu pievērsusi tik lielu uzmanību bērnu mijiedarbībai ar digitālo pasauli. Runa ir ne tikai par to, kā nodrošināt viņu drošību tiešsaistē, bet arī par to, ka tas, kas notiek tiešsaistē, var radīt nopietnas sekas reālajā pasaulē. Tas var izpausties dažādos veidos - vai tā būtu iebiedēšana vai fiziska vardarbība.

Viņa piebilda: "Esmu tikusies ar visām lielākajām digitālajām platformām un skaidri norādīju, ka līdz šim tās nav darījušas pietiekami daudz."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu