Samoilovs/Šmēdiņš sacensības Jūrmalā sāk ar zaudējumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vadims Morozovs

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien Jūrmalā "Beach Pro Tour - Elite 16" pludmales volejbola turnīru sāka ar zaudējumu.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri izsēti ar 12.numuru, ar rezultātu 0-2 (19:21, 17:21) piekāpās itāļiem Danieli Lupo un Aleksu Rangjeri, kuri savukārt izsēti ar ceturto numuru.

Pirmā seta ievadā Samoilovam izdevās panākt divu punktu pārsvaru (10:8), tomēr turpinājumā itāļi panāca neizšķirtu (11:11). Pirmais sets turpinājās sīvā cīņā, taču itāļiem izdevās gūt divus izšķirošos punktus un panākt 21:19.

Arī otro setu komandas iesāka ar līdzīgu spēli, neļaujot kādai no vienībām izvirzīties vadībā vairāk nekā ar viena punkta pārsvaru. Pēc Latvijas dueta kļūdām trīs punktu pārsvaru izdevās iekrāt Itālijas duetam.

Nonākot iedzinējos ar rezultātu 12:15, pārtraukumu pieprasīja Latvijas duets, tomēr arī pēc tam pretinieki turpināja palielināt savu (16:12). Pēc veiksmīgām saspēlēm Latvijai izdevās samazināt deficītu līdz diviem punktiem, taču turpinājumā itāļi panāca četru punktu pārsvaru (20:16).

Pirmo mačbumbu itāļi neizmantoja, taču otrajā reizē izspēle izvērtās par labu Itālijas sportistiem, kuri svinēja uzvaru arī otrajā setā ar 21:17.

Rīt Latvijas vīriešu duets stāsies pretī vēl vienam Itālijas pārim Paolo Nikolajam un Samuelam Kotafavam, bet pēdējā D grupas spēlē Samoilovs/Šmēdiņš spēlēs pret nīderlandiešiem Stēfenu van de Feldi un Kristiānu Vārenhorstu (5.).

Kā pēdējais Latvijas duets plkst.20. centrālajā kortā maču aizvadīs Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka (1.), cīnoties ar Brazīlijas pludmales volejbolistēm Barbaru Seišasu un Karolīnu Salgadu (9.), kuras tikko svinēja uzvaru Dohas "Beach Pro tour - Challenge" sērijas turnīrā.

Graudiņa un Kravčenoka grupas spēlēs stāsies pretī vēl divi Brazīlijas dueti - Eduarda Lisbou/Ana Patrīcija Ramusa un Viktorija Lopesa Pereira/Taina Silva Bigi.

Jau ziņots, ka pamatsacensības ar neveiksmi sāka otrs Latvijas dāmu duets Marta Ozoliņa un Luīze Anna Skrastiņa, kuras ar 2-0 (13:21, 6:21) zaudēja amerikānietēm Sārai Hjūzai un Kellijai Kolinski (4.)

Šis ir sezonas trešais "Elite 16" sērijas turnīrs. Pirmais marta beigās notika Meksikas pilsētā Rosarito, otrais - aizvadītajā nedēļā Čehijas pilsētā Ostrovā.

Graudiņa pārī ar Kravčenoku Meksikā tika līdz finālam, bet Ostrovā - līdz ceturtdaļfinālam, kamēr Samoilovs ar Jāni Šmēdiņu pirmajā turnīrā finišēja dalītā 13., bet otrajā - dalītā 21.vietā.

"Elite 16" sacensībās spēlē 16 dueti, kas sadalīti četrās apakšgrupās, aizvadot viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divi labākie pāri sasniedz ceturtdaļfinālu.

Gan vīriešiem, gan sievietēm tiek sadalīts balvu fonds 150 000 ASV dolāru (140 tūkstoši eiro).

Jau ziņots, ka kvalifikācijā piedalījās divi Latvijas sieviešu un četri vīriešu pāri, taču neviens no tiem neizcīnīja vietu pamatsacensībās.

Turnīrs ar Latvijas duetu līdzdalību no 1. līdz 5.jūnijam norisināsies Majoru pludmalē Jūrmalā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu