Arestovičs: Krievijas karaspēks pēc nedēļas varētu aplenkt Slovjanskas pilsētu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainai tuvākā nedēļa būs ļoti smaga un Krievijas karaspēks pēc nedēļas varētu aplenkt Slovjanskas pilsētu, atzina Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs intervijā ar Krievijas cilvēktiesību aktīvistu Marku Feiginu.

Arestovičs sacīja, ka Krievijas karaspēks virzās uz priekšu Bahmutas-Lisičanskas ceļa virzienā, un tā ieņemšana ļautu okupantiem bloķēt Ukrainas Bruņoto spēku grupējumu Luhanskas apgabalā.

"[Krievi] virzās tur. Mums neizdodas viņus apturēt. Viņi iet lēni, bet iet. Un ir ievērojama varbūtība, ka viņi pārraus [šo ceļu] (..) Ja tagad aizvērs "katlu", tad radīsies otra Mariupole," sacīja Arestovičs.

Viņš piebilda, ka no Izjumas līdz Popasnai ir koncentrēta puse no Krievijas spēkiem Ukrainā - 35 līdz 40 tūkstoši karavīru.

Arestovičs arī paziņoja, ka Slovjanska jau pēc nedēļas var tikt aplenkta, bet pretinieka Limanas grupējumam, domājams, izdosies ieņemt Svjatohirsku.

"Jau cieši tuvojas Slovjanskas aplenkums. Bet mūsu spēki uz ziemeļiem no Siverskijdonecas upes vai nu tiks sagrauti, vai atkāpsies uz dienvidu krastu," prognozēja Arestovičs.

Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītājs vadītājs Serhijs Haidajs pirms tam paziņoja, ka Krievijas karaspēks pašlaik nekontrolē Lisičanskas-Bahmutas ceļu, bet to pilnībā apšauda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu