Brazīlijā atrastas iespējamās britu žurnālista Filipsa mirstīgās atliekas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas policija, meklējot Apvienotās Karalistes žurnālistu Domu Filipsu un vietējās izcelsmes ekspertu Bruno Pereiru, ir atradusi iespējamas cilvēku mirstīgās atliekas, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Policija paziņoja, ka eksperti analizēs "organisko materiālu", kas atrasts upē netālu no Atalaija do Norte pilsētas nomaļajā Amazones tropu mežā.

Abi pazuda, kad svētdien, 5. jūnijā, ar laivu devās reportāžas veidošanas braucienā.

Tiks pārbaudītas arī asins pēdas, kas atrastas uz laivas, kura pieder kādam zvejniekam. Vēlāk zvejnieks tika arestēts.

Iedzīvotāji apgalvo, ka abi vīrieši ir saņēmuši draudus par savu darbu šajā reģionā, kur notiek nelikumīga zvejniecība, mežizstrāde un narkotiku tirdzniecība.

Brazīlijas iestādes ir paudušas cerību, ka abus vīriešus izdosies atrast dzīvus, taču nav izslēgušas jebkādu iznākumu, ziņo aģentūra AFP.

Gan 41 gadu vecais Pereira kungs, gan 57 gadus vecais Filipss, kurš ir rakstījis tādiem izdevumiem kā "The Guardian" un "Washington Post", ir ļoti pieredzējuši. Savu ceļojumu viņi plānojuši rūpīgi. Kā ziņots, viņiem bija jauna laiva un pietiekami daudz degvielas.

Žurnālista māsa Siāna Filipsa Londonā aicināja Apvienotās Karalistes iestādes izdarīt spiedienu uz Brazīlijas valdību, lai atrastu abus vīriešus.

"Mēs vēlamies noskaidrot, kas ar viņiem noticis, un vēlamies, lai ikviens, kas ir atbildīgs par jebkādu noziedzīgu nodarījumu, tiktu saukts pie atbildības. Mēs vēlamies neatlaidīgu, dziļu un atklātu izmeklēšanu," viņa teica.

Asins pēdas tika atrastas uz zvejnieka Amarildo da Kostas laivas. Vietējie iedzīvotāji zvejnieku dēvē par "Pelado". Viņš tika nopratināts Atalaija do Norte pilsētā. Pret viņu tika izvirzītas apsūdzības par ierobežotas pieejamības munīcijas nelikumīgu glabāšanu.

Policija apgalvo, ka viņš bija viens no pēdējiem cilvēkiem, kas redzēja Pereiru un Filipsu.

Zvejnieka advokāts Davi Oliveira aģentūrai "Reuters" sacīja, ka viņa klients nav iesaistīts abu vīriešu pazušanā. Tas pats advokāts kopš tā laika ir atkāpies no lietas izskatīšanas, piebilst ziņu aģentūra.

Saistībā ar vīriešu pazušanu ir nopratinātas vēl sešas personas.

Meklēšanā ir piedalījušies aptuveni 250 drošības spēku locekļi. Viņu vidū ir ūdenslīdēji un džungļu reljefa eksperti. Tiek izmantoti arī divi helikopteri, kā arī vairāk nekā ducis laivu un dronu.

Brazīlijas valdība tika kritizēta par to, ka tā nav rīkojusies pietiekami ātri, lai mēģinātu atrast vīriešus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu