Samoilovs/Šmēdiņš dosies cīņā par pirmo vietu pasaules čempionāta apakšgrupā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pirmdien, 13. jūnijā, cīnīsies par pirmo vietu pasaules čempionāta apakšgrupā.

E apakšgrupas mačs, kurā pretī stāsies brazīlieši Žeorži Vanderlejs un Andrē Lojola, sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika. Čempionātu tiešraidē translē tiešsaistes platforma "Viaplay".

Samoilovs/Šmēdiņš ir izsēti ar 20.numuru, bet šodienas pretiniekiem čempionātā ir piektais numurs.

Turnīra pirmajā spēlē latvieši ar 2-0 (21:17, 21:16) uzvarēja austriešus Aleksandru Hūberu/Kristofu Dresleru (29.), bet otrajā mačā ar 2-1 (22:24, 21:15, 15:13) pieveica Salemindžeborunu Bahmanu un Arašu Vakili no Irānas (44.). Brazīlieši vispirms ar 2-1 (19:21, 21:14, 15:10) uzvarēja irāņus, bet pēc tam ar 2-1 (22:20, 21:23, 15:11) uzveica austriešus.

Šodienas pretinieks Andrē ir 2017.gada pasaules čempions, turnīrā Vīnē uzvarot kopā ar Evandru Oliveiru. Toreiz brazīlieši izslēgšanas turnīra otrajā kārtā apturēja tieši Samoilovu/Šmēdiņu. Divus gadus vēlāk Andrē, jau spēlējot kopā ar Žeorži, Latvijas duetu uzvarēja "play-off" pirmajā kārtā.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka apakšgrupā uzvarēja divās no trīs spēlēm un arī kvalificējās izslēgšanas turnīram.

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē sacensības sāka 48 komandas, kas sadalītas 12 apakšgrupās.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļūs izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidros pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiks pēc olimpiskās sistēmas.

Sacensības līdz 19.jūnijam norisināsies Romā.

Iepriekšējais pasaules čempionāts notika 2019.gadā Vācijas pilsētā Hamburgā, toreiz Graudiņa/Kravčenoka un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs izcīnīja devītās vietas, bet Samoilovs/Šmēdiņš ierindojās 17.pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu