Zelenskis: Kaujas Donbasā ieies militārajā vēsturē kā vienas no nežēlīgākajām kaujām Eiropā un par Eiropu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ukrainā notiekošās kaujas Donbasā noteikti ieies militārajā vēsturē kā vienas no nežēlīgākajām kaujām Eiropā un par Eiropu, savā vakara videouzrunā pirmdien, 13. jūnijā, paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Kaujās Donbasā - bet tās noteikti ieies militārajā vēsturē kā vienas no nežēlīgākajām kaujām Eiropā un par Eiropu - Ukrainas armija un mūsu izlūkošana taktiskā ziņā tomēr pārspēj Krievijas karavīrus. Un tas ir, neraugoties uz Krievijas ievērojamu pārsvaru tehnikas, sevišķi artilērijas sistēmu, daudzuma ziņā," sacīja Zelenskis.

Prezidents atgādināja, ka šo kauju cena ir ļoti augsta, un nosauca to par briesmīgu. Viņš atzīmēja, ka katru dienu pievērš partneru uzmanību tam, ka tikai pietiekams mūsdienīgas artilērijas daudzums Ukrainai nodrošinās tās pārsvaru un galu galā izbeigs Krievijas ņirgāšanos par Ukrainas Donbasu.

"Šodien kļuva zināms par vēl viena bērna bojāeju Krievijas rīkotās apšaudēs - tieši tur, tieši Donbasā, Luhanskas apgabalā. 2016. gadā dzimis zēns. Viņš dzīvoja Lisičanskā, parastā namā Maskavas ielā. Lūk tā: sešgadīgs zēns Maskavas ielā arī, kā izrādījās, bija bīstams Krievijas Federācijai," sacīja Zelenskis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu