FOTO un VIDEO ⟩ Applūdušas ielas, dārzi un lauksaimniecības. Vietām Latvijā lietavas nodarījušas postījumus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Applūdis ceļš Lubānā.
Applūdis ceļš Lubānā. Foto: "Apollo" aculiecinieks

Otrdien, 14. jūnijā, Latvijas austrumu un centrālajā daļā bijušas spēcīgas lietavas, kā rezultātā applūduši dārzi, ielas un saimniecības. Madonā līdz plkst.18 nolijuši 75 milimetri lietus jeb 103% no visa jūnija normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jēkabpilī lietus summa sasniegusi 71 milimetru, Gulbenē - 62 milimetrus, Skrīveros - 61 milimetru. Daudzviet citviet valsts austrumu un centrālajā daļā nolijuši 30-50 milimetri jeb litri kvadrātmetrā.

Nokrišņu daudzums otrdien Rīgā bija 24 milimetri, savukārt Kurzemes rietumu pusē nelija un diena bija saulaina.

Vakarā lietus turpinās Latvijas austrumos un vietām citviet valstī, visstiprāk līst Alūksnes un Balvu novadā.

Applūdis dārzs Lubānā.
Applūdis dārzs Lubānā. Foto: "Apollo" aculiecinieks

Latvijas austrumu daļā vietām applūst zemākās vietas, gaidāma arī vairāku upju pārplūšana. Uz ceļiem iespējami applūduši un iegruvuši posmi. Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais sarkanais brīdinājums. 

Applūdis ceļš Lubānā.
Applūdis ceļš Lubānā. Foto: "Apollo" aculiecinieks

Arī naktī uz trešdienu, 15. jūniju, valsts galējos austrumu rajonos turpināsies ilgstošs lietus. Vēl nolīs 30-35 mm, norāda Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Nakts un trešdienas rīta stundās valsts austrumu novados vēl gaidāms lietus, galējos austrumos tas būs ilgstošs un stiprs. Diena pārsvarā paies bez nokrišņiem.

Aizejošā ciklona ietekmē laiks būs vējains, Vidzemē un Latgalē gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 13-16 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +8..+12 grādi, piekrastē līdz +14 grādiem. Dienas otrajā pusē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+22 grādiem.

Rīgā trešdien gaidāms saulains laiks, bez nokrišņiem. Ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 14 metriem sekundē. Gaisa temperatūra +13 grādi naktī un ap +20 grādiem pēcpusdienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu