Lietuva daļēji pārtrauc preču pārvadājumus pa dzelzceļu uz Kaļiņingradas apgabalu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: travelarium.ph/shutterstock.com

Lietuvas valsts dzelzceļa kompānija "Lietuvos geležinkeliai" naktī uz sestdienu pārtrauc īstenot vairāku Krievijas preču tranzītu uz Kaļiņingradas apgabalu, jo uz šīm precēm attiecas Eiropas Savienības (ES) noteiktās sankcijas pret Krieviju.

Lietuvas dzelzceļa kompānija par to ir informējusi apgabala vadību, paziņoja Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Aļihanovs.

ES noteiktais aizliegums attiecas uz gandrīz 50% no visām kravām, kas Kaļiņingradas apgabalam tiek piegādātas no citiem Krievijas reģioniem, tostarp uz būvmateriāliem, cementu un metāliem.

Aļihanovs paziņoja, ka tagad Ustjlugas-Baltijskas prāmju līnijā būs vajadzīgi papildu kuģi preču piegādei. Viņš apgalvoja, ka Lietuva, aizliedzot preču tranzītu uz Kaļiņingradas apgabalu, ir rupji pārkāpusi savas iestāšanās ES noteikumus.

Kaļiņingradas apgabals ir Krievijas anklāvs, kas robežojas ar Baltijas jūru, Lietuvu un Poliju. Dzelzceļa pasažieru satiksme ar to tiek īstenota caur Lietuvas teritoriju bez izmaiņām, bet lidmašīnas lido virs Baltijas jūras, jo ES valstu gaisa telpa Krievijai ir slēgta.

ES jūnija sākumā pieņēma sesto sankciju paketi pret Krieviju, cita starpā paplašinot fizisko un juridisko personu sarakstu, uz kurām attiecas divējāda lietojuma preču un tehnoloģiju eksporta ierobežojumi. Tika paplašināts arī preču un tehnoloģiju saraksts, kuras var veicināt Krievijas aizsardzības un drošības sektora tehnoloģisku pilnveidošanu. Tajā tika iekļautas 80 ķimikālijas, kas var tikt izmantotas ķīmisko ieroču ražošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu