ISW: Krievija par masveida zaudējumiem no amata atbrīvo Gaisa desanta spēku komandieri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kremlis turpina meklēt "vaininiekus" neveiksmīgajā karā Ukrainā. Tādējādi Krievijas Gaisa desanta spēku komandieris ģenerālpulkvedis Andrejs Serdjukovs tika atbrīvots no amata par masveida zaudējumiem Krievijas desantnieku rindās, ziņo aģentūra "Unian".

Par jauno Krievijas Gaisa desanta karaspēka komandieri ir kļuvis Donbasa iedzīvotājs. Par to, atsaucoties uz saviem avotiem, ir ziņojis Amerikas Kara pētījumu institūts (ISW).

Ir zināms, ka Serdjukovs, iespējams, vadīja Krimas sagrābšanas operāciju 2014. gadā, vēlāk no 2019. gada aprīļa līdz septembrim vadīja Krievijas militāro grupējumu Sīrijā. 

"Serdjukovs tika vainots par Krievijas Gaisa desanta vienību zemo efektivitāti un lielajiem zaudējumiem Ukrainā, īpaši operāciju laikā pirmajās nedēļās pēc plaša mēroga iebrukuma Kijivas apkaimē," norādīja ISW.

Jāatzīmē, ka tieši viņa vadībā Kijivas apkaimē tika iznīcināti vairāk nekā 60 procenti no visiem Krievijas Gaisa desanta spēkiem BTGr, un pēc atkāpšanās viņš, neatjaunojot kaujas gatavību, nosūtīja desantniekus Harkivas virzienā.

Andrejs Serdjukovs kopš 2016. gada 4. oktobra bija Krievijas Gaisa desanta spēku komandieris, un 2017. gada maijā viņš tika iekļauts Ukrainas sankciju sarakstā.

Saskaņā ar ISW datiem Serdjukova vietā Centrālā militārā apgabala štāba priekšnieka amatā ir iecelts ģenerālpulkvedis Mihails Teplinskis, kurš ir dzimis Doneckas apgabalā.

Iepriekš prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Aleksejs Arestovičs ziņoja, ka "Krievijas prezidents Putins kliedza uz ģenerāļiem, par kaut ko viņš bija ļoti neapmierināts."

Saskaņā ar AFU Ģenerālštāba datiem Krievija Ukainas karā jau ir zaudējusi vairāk nekā 33 000 karavīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu