Aizsardzības spēku komandieris: Somija ir gatava cīnīties ar Krieviju, ja tai uzbruks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Bumble Dee/shutterstock.com

Somija gadu desmitiem gatavojusies iespējamam Krievijas uzbrukumam un izvērsīs spēcīgu pretestību, ja tāds notiks, intervijā apliecināja Somijas aizsardzības spēku komandieris ģenerālis Timo Kivinens.

Ziemeļvalsts ir izveidojusi nopietnu arsenālu, bet līdzās bruņojumam svarīgs faktors arī ir tas, ka somi būs motivēti cīnīties, sacīja ģenerālis.

Kopš Otrā pasaules kara Somija militāro gatavību saglabājusi augstā līmenī.

"Mēs esam sistemātiski attīstījuši militāro aizsardzību precīzi šāda tipa karadarbībai, kas ir izvērsta tur (Ukrainā), ar masīvu ugunsjaudu, bruņoto spēku un arī gaisa spēku izmantošanu," sacīja Kivinens.

82% somu ir gatavi piedalīties valsts aizsardzībā, ja pret Somiju tiktu vērsts uzbrukums, maijā konstatēts sabiedriskās domas aptaujā.

Kivinens intervijā arī pauda gandarījumu par Somijas lēmumu pieteikties dalībai NATO.

Līdz ar dalību NATO tiks nostiprināta Somijas agrās brīdināšanas kapacitāte, jo tā būs daļa no alianses kopīgās gaisa telpas kontroles, norādīja ģenerālis.

Somija arī gūs labumu no atturēšanas stratēģijas, jo tā būs dalībvalsts aliansē, kur uzbrukums vienai valstij tiek uzskatīts par uzbrukumu visām, viņš sacīja.

Neraugoties uz to, "galvenā atbildība par Somijas aizsardzību arī turpmāk gulsies uz Somijas pleciem", uzsvēra Kivinens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu