Gruzija: Atstājot valsti ārpus Eiropas valstu saimes, tās nākotne var būt apdraudēta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc tam, kad Eiropas Komisija paziņoja, ka Gruzijai vēl neieteiks piešķirts Eiropas Savienības kandidātvalsts statuss, Tbilisi ielas šonedēļ piedzīvoja vienu no plašākajiem mītiņiem pēdējā laikā, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Eiropas Komisija iepriekš norādīja, ka uz kandidātvalsts statusu Gruzija varētu pretendēt tikai tad, kad būs veikusi virkni reformu. Demonstranti kritizēja valdību un aicināja pieņemt lēmumus, kas tuvinātu Gruziju Eiropas demokrātiskajām vērtībām.

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili, vēršoties pie Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera, sacīja: "No savas vēstures Vācija zina, ka sienas nedrīkst atdalīt eiropiešus vienu no otra. Mēs šodien paļaujamies uz jums kā vienu no Gruzijas vecākajiem partneriem un draugiem, lai palīdzētu Gruzijai tās Eiropas ceļā un tās ļoti izšķirošajā brīdī."

Gruzīni brīdina, ka, atstājot Gruziju ārpus Eiropas valstu saimes, tās nākotne var būt apdraudēta.

"Apollo" jau ziņoja, ka 21. jūnija vakarā Tbilisi 120 000 cilvēku piedalījās gājienā, paužot atbalstu Gruzijas centieniem iestāties Eiropas Savienībā. 

Gājiens tika rīkots, jo Eiropas Komisija (EK) pagājušajā nedēļā ieteica piešķirt ES kandidātvalsts statusu Ukrainai un Moldovai, bet ne Gruzijai, norādot, ka Gruzijai vēl jāveic reformas.

Vispirms pie Gruzijas parlamenta ēkas notika mītiņš, bet pēc tā apmēram 120 000 cilvēku devās gājienā pa Tbilisi galveno ielu - Rustaveli prospektu.

Mītiņa un gājiena devīze bija "Mājās uz Eiropu".

Gruzija iesniedza pieteikumu uzņemšanai ES 3.martā - drīz pēc tam, kad Krievijas karaspēks iebruka Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu