F-1 atkal nomāc rasisma skandāls - bijušais čempions Pikē rupji nozākā Hamiltonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nelsons Pikē
Nelsons Pikē Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots Nelsons Pikē izpelnījies plašu kritiku par rasistiskiem izteikumiem Luisa Hamiltona virzienā.

Jau šajā nedēļas nogalē F-1 viesosies Lielbritānijā, kur norisināsies kārtējais Silverstonas "Grand Prix". 

Pagājušajā sezonā Silverstonā tika piedzīvots viens no čempionāta apspriestākajiem incidentiem - Luiss Hamiltons ātrajā "Copse" līkumā no trases izsita savu tiešo konkurentu Maksu Verstapenu.

Nelsons Pikē, kuram gan šajā jautājumā nav pats objektīvākais viedoklis (viņa meita Kelija ir Verstapena dzīvesbiedrene), apspriežot aizvadītā gada incidentu, nāca klajā ar rasistiskiem izteikumiem.

"Tas [rasistisks termins] savu mašīnu tur nolika apzināti. Viņš gribēja [Verstapenu] izsist no sacīkstēm. Tas [rasistisks termins] mašīnu novietoja tā, lai saskrietos ar viņu [Verstapenu]. Šis līkums ir ļoti ātrs, un divas mašīnas tam nevar tikt cauri, braucot viena otrai blakus. Tas bija netīrs triks," norādīja Pikē.

Bijušais čempions konkrēto interviju sniedza portugāļu valodā, līdz ar to sociālajos medijos cilvēki dzirdēto mēģināja norakstīt uz apmaldīšanos valodas tulkojumā.

Pats Hamiltons gan bija citās domās, savā "Twitter" norādot, ka tas vienkārši ir attieksmes un domāšanas jautājums.

"Tas ir kas vairāk par valodu. Šiem arhaiskajiem prātiem ir jāmainās. Cilvēki ar šādu attieksmi mani ir ielenkuši visu dzīvi un vienmēr esmu bijis viņu mērķis. Ir bijis pietiekami daudz laika, lai mācītos. Ir pienācis laiks rīkoties," rakstīja Hamiltons.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā ar rasistiskiem un homofobiskiem izteikumiem savai karjerai punktu, visticamāk, pielika talantīgais igauņu braucējs Juri Vipss.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu