Paša neapdomības dēļ karjera formulā, visticamāk, beigusies talantīgajam igaunim Vipsam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juri Vipss
Juri Vipss Foto: SIPA/Scanpix

Pamatīgās nepatikšanās savu izteikumu dēļ iekūlies Pirmās formulas (F-1) komandas "Red Bull" jauno pilotu akadēmijas igauņu braucējs Juri Vipss.

Juri Vipss šosezon ir ne tikai viens no talantīgākajiem pilotiem Otrajā formulā (F-2), bet arī oficiālais "Red Bull" vienības testa pilots. Tieši igauņu pilots, visticamāk, būtu nākamais, kuru "Red Bull" sauktu "uz augšu", ja vieta atbrīvotos "AlphaTauri" vienībā.

Tā tas bija līdz 21. jūnijam, kad ārzemju medijus pāršalca vēsts par Vipsa dalību cita "Red Bull" pilotu akadēmijas braucēja Liama Lovsona tiešraidē.

Abi jaunie piloti tiešsaistē spēlēja videospēli, kad Vipss kādam citam spēlētājam veltīja rasistisku apvainojumu. Tas viss, protams, tika translēts arī tiešraidē, tāpēc jaunajiem pilotiem nebija iespēju notikušo izrediģēt no video.

Ar to gan Vipsa nepārdomātie izgājieni nebeidzās, jo vēl citā video redzams, ka Lovsons Vipsam piedāvā uzvilkt rozā cepuri, uz ko igauņu pilots atbild ar homofobiska rakstura izteikumu. 

Abus video izgriezumus, protams, bez problēmām ir iespējams atrast sociālo mediju plašumos.

"Red Bull" uz notikušo reaģēja nekavējoties, diskvalificējot Vipsu uz nenoteiktu laiku. Tāpat, kā teikts "Red Bull" oficiālajā paziņojumā, komanda ir uzsākusi izmeklēšanu.

Pats Vipss savā "Instagram" kontā neilgi pēc ažiotāžas sākuma nāca klajā ar atvainošanās vēstuli.

"Vēlos atvainoties par aizskarošo valodu, ko izmantoju straumējot videospēli. Šāda valoda pavisam noteikti nav pieņemama un neatspoguļo manas vērtības un uzskatus. No visas sirds nožēloju savu rīcību. Šis nav piemērs, kādu vēlos rādīt. Es pilnībā sadarbošos ar izmeklēšanu," rakstīja 21 gadu vecais pilots.

Domājams gan, ka talantīgajam igauņu pilotam no šāda trieciena būs grūti atgūties, jo sporta komandas arvien retāk izvēlas asociēties ar sportistiem, kuri nonākuši līdzīga rakstura problēmās.

Ja "Red Bull" akadēmija neatjaunos sadarbību ar igauņu pilotu, maz ticams, ka to izvēlēsies darīt arī citas F-1 komandas.

Vipss šajā F-2 sezonā ar 51 punktu ieņem 7. vietu pilotu kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu