Pļavniekos, Ķengaragā un Rīgas centrā policija pieķer kafejnīcas, kas tirgo alkoholu naktī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkohols. Ilustratīvs attēls
Alkohols. Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Rīgā alkohola tirgošanā naktī policija pieķērusi trīs kafejnīcas, informēja Rīgas pašvaldības policija.

Jūnijā policija veica vairāku kafejnīcu pārbaudes ar kontrolpirkumiem, iegādājoties alkoholiskos dzērienus pēc plkst.22. No sešiem kontrolpirkumiem trīs pirkumos veikala pārdevēji pārdeva alkoholiskos dzērienus pēc atļautā laika.

Skolas ielas kafejnīcā policija jūnijā veica trīs kontrolpirkumus, jo pirmajā pirkuma reizē veikala pārdevēja policistiem pārdeva spirtu saturošu dzērienu promnešanai, nenodrošinot tā patērēšanu uz vietas.

Pārdevēja darījumu nereģistrēja kases aparātā un neizsniedza pirkuma čeku. Tāpat veikala darbiniece nespēja uzrādīt darba līgumu, kā arī kārtības sargi konstatēja, ka kafejnīcā ugunsdzēšamajam aparātam beidzies derīguma termiņš.

Policija mēneša laikā veica vēl divus kontrolpirkumus šajā veikalā, taču nākamajās reizēs pārkāpumi netika konstatēti.

Policija pārbaudīja vēl trīs kafejnīcas, no kurām divās konstatēti pārkāpumi. Jasmuižas ielas kafejnīcā pārdevēja kārtības sargiem pēc plkst.22 pārdeva spirtu saturošu dzērienu, nereģistrējot pirkumu kases aparātā.

Tāpat Prūšu ielas veikala darbiniece policistiem notirgoja alkoholisko dzērienu pēc atļautā laika, kā arī nespēja uzrādīt kases aparāta tehnisko pasi.

Par alkoholisko dzērienu neatļautu mazumtirdzniecību promnešanai vai alkoholisko dzērienu neatļautu piegādi var piemērot naudas sodu juridiskās personas darbiniekam - kurjeram vai citam piegādātājam - līdz 70 eiro, bet juridiskajai personai - no 70 līdz 1400 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu