Krievija uzliek veto Sīrijai paredzētā ANO palīdzības mehānisma darbības pagarināšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas veto dēļ ANO Drošības padome piektdien nav spējusi pagarināt Sīrijai paredzētā humānās palīdzības mehānisma darbību.

Par Īrijas un Norvēģijas iesniegto rezolūcijas projektu balsoja 13 no 15 Drošības padomes locekļiem, bet Ķīna atturējās.

Pilsoņkara plosītajai Sīrijai paredzētais humānās palīdzības mehānisms tika iedarbināts ar ANO rezolūciju 2014.gadā, taču tā darbības termiņš beidzas svētdien.

Šis mehānisms ļāva caur Sīrijas robežkontroles punktiem ANO palīdzības kravas nogādāt tajās valsts daļās, kuras nekontrolē prezidenta Bašara al Asada valdība Damaskā.

Arī Krievijas piedāvātā alternatīvā rezolūcija, kas paredzēja, ka nākamos sešus mēnešu būs atvērts vienīgi Bābas al Havas robežkontroles punkts Sīrijas ziemeļrietumos, netika atbalstīta.

Šo priekšlikumu lūdz ar Krieviju atbalstīja tikai Ķīna. ASV, Lielbritānija un Francija balsoja pret, bet pārējie desmit Drošības padomes locekļi atturējās.

Krievija, kas atbalsta Asada režīmu atkārtoti ļāvusi noprast, ka vēlas slēgt arī Bābas al Havas robežkontroles punktu, kas ir pēdējais no sākotnēji četriem palīdzības kravām atvērtajiem robežšķērsošanas punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu