Medvedevs nosaucis jaunu agresorvalsts mērķi Ukrainā, par kuru Putins nerunā. Uzskata, ka tas jau ir "sasniegts" (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas iebrukums Ukrainā ir "atrisinājis līdz šim nepaziņotu uzdevumu", ziņo Ukrainas medijs "Gordon", atsaucoties uz Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieka un bijušā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva 9. jūlijā vietnē "Telegram" publicēto paziņojumu.

Pēc viņa domām, papildus Kremļa saimnieka un kara noziedznieka Vladimira Putina izsludinātajai Ukrainas "demilitarizācijai un denacifikācijai", kara mērķis bija arī nodrošināt, lai ar Krieviju "sāktu rēķināties pa īstam".

"Ir vēl viens uzdevums, kas jau ir paveikts. Ar Krieviju ir sākuši rēķināties pa īstam. Tāpat kā ar Padomju Savienību. Un dažos aspektos pat nopietnāk, spriežot pēc sankciju kopuma," raksta Medvedevs.

No Medvedeva vārdiem izriet, ka Rietumi nav nopietni uztvēruši postpadomju Krieviju nopietni visā tās līdzšinējā vēsturē. Viņš minēja piemēru - G8 līderu sanāksmes pārtapa par G7 sanāksmēm, jo Krievija tajās vairs netika uzaicināta.

Jāpiebilst, ka no G8 Krievija tika izslēgta, kad 2014. gadā iebruka Ukrainā un anektēja tās Krimas pussalu.

"Ja jūs netiekat ņemti vērā, tas ir slikti. Tas ir kā bērnībā, kad no kaimiņu pagalma viņi nāk kauties uz jūsu pagalmu. Ja nobijāties un aizbēgāt uz mājām, jūs esat nekas un nekur citur netiksiet uzaicināts. Bet ja jūs iesitīsiet pirmais, jūsu izredzes aizstāvēt sevi kļūst ievērojami lielākas," rakstīja bijušais Kremļa galva.

Medvedevs gan konkrēti nenorādīja, kuru cieņu un uzmanību Krievijas vēlas iegūt ar savu uzsākto karu.

Iepriekš Medvedevs izcēlies ar paziņojumu, ka tiekot gatavota "ļoti barga" atbilde uz Lietuvas īstenoto sankcijām pakļauto preču tranzīta ierobežošanu uz Kaļiņingradas apgabalu, ko Krievijas politiķi dēvē par "blokādi".

Jau ziņots, ka šonakt beigsies pārejas periods, kurā bija iespējams importēt Eiropas Savienībā (ES) zināmas sankcijām pakļautas preces vai eksportēt tās uz Krieviju saskaņā ar agrāk noslēgtiem līgumiem.

Tāpat ziņots, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši aptuveni 37 300 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu