Rēzeknes novada pašvaldība 10. klašu skolēniem iegādājusies 100 datorus par 80 000 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Rēzeknes novada pašvaldība 10. klašu skolēniem personīgai lietošana iegādājusies 100 datorus par gandrīz 80 000 eiro, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Ikviens skolēns, kas jaunajā mācību gadā sāks mācības 10.klasē kādā no Rēzeknes novada vidusskolām, personīgā lietošanā saņems jaunu klēpjdatoru.

Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītājs Guntars Skudra skaidro, ka gadījumā, ja mācīties gribētāju izrādīsies vairāk, Rēzeknes novada pašvaldība papildus iegādāsies datorus. Gadījumā, ja 10.klašu skolēnu skaits būs mazāks nekā prognozēts, jaunie datori tiks novirzīti izglītības iestādēm ar mērķi atjaunot skolā esošo datoru klāstu.

Skudra norāda, ka šis ir otrais gads, kad tiek veikts šāds atbalsta projekts. Tas atstājot acīmredzamu rezultātu uz mācību efektivitāti. Ikvienam skolēnam ir iespēja sagatavot mājasdarbus, prezentācijas, pētījumus, grupu darbus - personīgā datora neesamība vairs nav šķērslis. Kā būtisks ieguvums esot vērtējama digitālās pratības uzlabošanās.

"Mūsdienu digitālās iespējas iet roku rokā ar mācību procesu skolā un mājās. Gan mācību priekšmetu skolotāju mudināti, gan pašu iniciatīvas vadīti skolēni var izmantot dažādas programmas, aplikācijas un platformas, kas ļauj apgūt nepieciešamās zināšanas un prasmes," pauž Skudra.

Šajā rudenī Rēzeknes novada pašvaldība sadarbībā ar skolām veiks monitoringu par datoru jēgpilnu izmantošanu, apgūstot mācību saturu.

Lai gan pašlaik nav novērojama tieša skolēnu piesaiste 10.klasēs tieši jauno datoru dēļ, projekts noteikti pastiprina 9.klases absolventu vēlmi turpināt skolas gaitas Rēzeknes novada izglītības iestādēs, uzskata vietvara. Ar jauniešiem tiks noslēgts līgums par datora nodošanu personīgajā lietošanā ar noteiktām atkāpēm par iespējamu klēpjdatora atgriešanu, ja kādu iemeslu dēļ mācības tiks pārtrauktas, piebilst Skudra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu