Dāņu futbolists Ēriksens pievienojas Mančestras "United"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: RITZAU/SCANPIX

Dānu futbolists Kristians Ēriksens ir parakstījis līgumu ar Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras "United", piektdien paziņoja klubs.

Dānijas izlases pussargs pārcēlās uz "Old Trafford" stadionu kā brīvais aģents un ir noslēdzis līgumu uz trim gadiem.

""United" ar prieku apstiprina, ka Ēriksens ir pievienojies klubam, parakstot līgumu līdz 2025.gada jūnijam," teikts "United" paziņojumā.

Arī iepriekšējo sezonu 30 gadus vecais dānis aizvadīja Anglijas premjerlīgā, "Brentford" kluba rindās, 11 mačos gūstot vienus vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlējot.

Ēriksens, kurš iepriekšējā vasarā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē Dānija - Somija piedzīvoja sirds apstāšanos, Dānijas izlasē aizvadījis 115 spēles, gūstot 38 vārtus.

Sportistam pēc atdzīvināšanas implantētais kardioverteris - defibrilators liedza turpināt karjeru Itālijas A sērijas klubā Milānas "Inter", ar ko līgums tika lauzts, jo Itālijas futbolā ar šādu ierīci nav atļauts spēlēt.

Ēriksens "Inter" klubam pievienojās 2020.gada janvārī, pirms tam septiņas sezonas pavadot Anglijas premjerlīgas komandā Totenhemas "Hotspur". Līgums tika noslēgts līdz 2024.gadam. "Inter" sastāvā viņš 60 mačos guva astoņus vārtus un palīdzēja komandai 2020./2021.gada sezonā uzvarēt Itālijas meistarsacīkstēs.

Anglijas premjerlīgā dānis ir aizvadījis 237 spēles, gūstot 52 vārtus un 71 reizi rezultatīvi piespēlējot.

"Brentford" ar 46 punktiem 38 spēlēs aizvadītajā sezonā izcīnīja 13.vietu 20 komandu konkurencē, nosargājot vietu premjerlīgā, bet "United" ar 58 punktiem ieņēma sesto pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu