Donbasā miris prokremlisko bandu sagūstītais Lielbritānijas pilsonis Pols Jurijs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X00550/SCANPIX

Tā dēvētajā Doņeckas tautas republikā miris prokremlisko bandu sagūstītais Lielbritānijas pilsonis Pols Jurijs, piektdien paziņojusi "Doņeckas tautas republikas" pārstāve.

Viņa pavēstīja, ka Jurijs miris 10.jūlijā, piebilstot, ka viņam bijis diabēts, vairākas citas hroniskas slimības un depresīvs noskaņojums.

Nevalstiskās organizācijas apgalvo, ka Jurijs bijis brīvprātīgais, kurš nodarbojies ar humāno darbu. Taču prokremliskie kaujinieki Donbasā apgalvo, ka viņš bijis profesionāls karavīrs, kurš piedalījies karadarbībā Afganistānā, Irākā, Lībijā un Ukrainā.

"Doņeckas tautas republikas" pārstāve apgalvoja, ka Jurijs piedalījies kaujās Ukrainā un vervējis un apmācījis "algotņus" pirms aprīlī tika sagūstīts.

Viņa arī apgalvoja, ka Jurijam ieslodzījumā sniegta pienācīga medicīniskā aprūpe, taču vienlaikus apsūdzēja Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju, ka tā atteikusies sagādāt Jurijam nepieciešamās zāles.

Palīdzības organizācija "Presidium Network" vēsta, ka Jurijs kā brīvprātīgais astoņus gadus strādājis Afganistānā.

Prokremliskie kaujinieki Donbasā ir sagūstījuši vairākus ārvalstu pilsoņus, kurus uzskata par "algotņiem".

Viņu vidū ir Lielbritānijas pilsoņi Šons Pinners un Eidens Aslins, kuriem tā dēvētās Doņeckas tautas republikas "tiesa" jūnijā piesprieda nāvessodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu