Atlaista policiste, kura nenovērsa dzīvesbiedra uzbrukumu jaunietim ar Ukrainas karogu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls.
Ukrainas karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar pirmdienu, 18. jūliju, par policijas darbinieka vispārīgo pienākumu nepildīšanu un Valsts policijas ētikas normu pārkāpumiem no dienesta Valsts policijā atvaļināta persona, kura bijusi klātesoša 20. maija notikumos Rīgā, kad cieta jaunietis.

Atgādinām, ka jūnija vidū no darba uz izmeklēšanas laiku tika atstādināta policijas darbiniece, kuras dzīvesbiedrs piekāva skolnieku ar Ukrainas karogu uz pleciem.

Jau ziņots, ka 20.maijā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam Pārdaugavā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma". Pēc gājiena netālu no pasākuma vietas, Eduarda Smiļģa ielā, kāds automašīnas "BMW" vadītājs izkāpa no sava transportlīdzekļa un nodarīja miesas bojājumus 2003.gadā dzimušam jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs.

Pēc notikušā "BMW" aizbrauca no notikuma vietas, bet policijā tika sākts kriminālprocess un veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības, kuru laikā noskaidrots iespējamais vainīgais - 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Automašīnu policija pēc tam atrada kādas privātmājas pagalmā, turklāt tai bija nomainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, lai vainīgais slēptu savu atrašanās vietu. Pats uzbrucējs bija paslēpies savā dzīvesvietā bēniņos aiz skursteņa.

Tiesa sākotnēji vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, taču vēlāk viņš atbrīvots. Lieta nodota prokuratūrai.

Blakus uzbrucējam automašīnā esot bijusi policijas darbiniece.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu