VIDEO ⟩ Brasas tilta slēgšana: iedzīvotājiem ar neērtībām jārēķinās vismaz līdz 2023. gada sākumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brasas tilts
Brasas tilts Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ilgstošā remontā esošā Brasas tilta konstrukcijā parādījušās jaunas bīstamas plaisas, tādēļ lemts no pirmdienas, 18. jūlija, pār to pārtraukt tramvaja kustību. Pasažieri joprojām varēs nokļūt Mežaparkā, autobusam nomainot tramvaju. Ar šādām neērtībām iedzīvotājiem jārēķinās vismaz līdz 2023. gada sākumam, vēsta "TV3 Ziņas".

Rīgas iedzīvotāji jau pieraduši, ka Brasas tilts vairākus gadus ir slēgts privātajam autotransportam, tā vietā sliežu šķērsošanai jāizmanto tepat blakus izbūvētā dzelzceļa pārbrauktuve. Tomēr no pirmdienas, 18. jūlija, izmaiņas skars arī sabiedriskā transporta pasažierus – tiek pārtraukta 11. tramvaja kustība pār tiltu.

Lēmums pieņemts, jo, urbjot pāļus, atklājušās jaunas plaisas tilta konstrukcijās. Tas liedz ļaut pār tiltu pārvietoties sabiedriskajam transportam ar pasažieriem.

"Lai neriskētu ar cilvēku dzīvībām, pieņēmām lēmumu pārtraukt ekspluatēt pārvadu, šobrīd notiek darbu plāna organizēšanas maiņa, lai varētu demontēt arī atlikušo tilta daļu un tādā veidā varbūt nedaudz paātrināt arī būvdarbu termiņus," stāsta Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods.

11. tramvaja vietā iedzīvotājiem, kuri ikdienā ar to pārvietojas, tagad jākāpj 11T autobusā. Tas ceļu no Stacijas laukuma Rīgas centrā līdz Ezermalas ielai Mežaparkā mēro teju pa to pašu maršrutu kā iepriekš tramvajs.

"Gandrīz visos posmos šis autobuss kursē tāpat kā tramvajs, izņemot nelielo posmu, kas ir no Miera ielas līdz Tallinas ielai, jo tur šis bruģa segums rada papildu vibrācijas arī mājām, tad šajā posmā nekursē, bet faktiski visur citur kursē 11T autobuss. Pasažieriem nevajag apmulst, var kāpt arī autobusā," saka "Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Savukārt autovadītājiem jārēķinās, ka uz būvdarbu laiku Klusajā ielā ir liegta automašīnu novietošana ielas kreisajā pusē un ir izveidota pagaidu sabiedriskā transporta josla. Ar šādām izmaiņām kā autovadītājiem, tā sabiedriskā transporta pasažieriem jārēķinās, līdz tiltu atjaunos tiktāl, ka pār to var atsākt tramvaju satiksmi.

"Šobrīd mēs darām visu, lai pabeigtu vismaz pirmo tilta daļu, jo tas būs sadalīts divās daļās, un, tiklīdz pirmā daļa būs izbūvēta, arī tramvajs atgriezīsies šajā maršrutā," sola Vaivods.

Potenciāli runa ir par nākamā gada sākumu. Savukārt pilnībā pabeigt tilta atjaunošanu būvnieki cer līdz Dziesmu un Deju svētkiem nākamā gada vasarā. Brasas tilta pārbūves izmaksas tiek lēstas vairāk nekā 13 miljonu eiro apmērā – lielākā daļa izmaksu jeb 11 miljoni ir aizņēmums no Valsts kases.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu