"Tas tikai pierāda to, ka šī īpašā operācija ir tā vērta." Ģimenes, kurās propaganda ir stiprāka par tuvinieka nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ Scanpix

Krievijas seržants Ubaidulla Ibragimovs tika nogalināts apšaudes laikā, kad Krievijas armija virzījās uz Ukrainas dienvidiem. Viņa sieva Patima ir palikusi viena ar diviem maziem bērniem, kuri raud un vēlas atkal redzēt savu tēti. Tomēr pat mīļotā nāve viņai nav likusi apšaubīt savu atbalstu Vladimira Putina režīmam Krievijā un iebrukumam Ukrainā, vēsta medijs "Vice World News".

"Tas tikai pierāda to, ka šī īpašā operācija ir tā vērta. Esmu pārliecināta, ka tas bija nepieciešams," saka Patima. "Neviens mūs neklausīja - ne Amerika, ne citas valstis, kas baidās no Amerikas. Tāpēc [Ubaidulla] aizsargāja savu dzimteni. Viņi var mums uzbrukt jau rīt."

Kādas baznīcas kafejnīcas darbiniece Marina Koškina medijam "Vice World News" stāsta, ka nacisma posts atkal apdraud pasauli un notikumu centrālais punkts ir Donbass. Vēlāk, sēžot savā mazajā dzīvoklī, sieviete apgalvoja, ka iebrukums Ukrainā ir pamatots, jo jāņem vērā Krievijas kultūrvēsturiskās saites ar tās "brālīgo" tautu.

"Vice World News" žurnālisti Koškinai vaicāja, vai tūkstošiem nogalinātu ukraiņu civiliedzīvotāju nāve ir pamatota, taču viņa mainīja sarunas virzienu: "Kā ir ar tiem civiliedzīvotājiem Donbasā, kuri tiek apšaudīti astoņus gadus? Kurš saskaitīs viņu nāves?"

Koškinai mājās nav televizora, taču Krievijas īstenotā propaganda viņu ir sasniegusi caur "Telegram", kurā sieviete lasa dažādas sazvērestības teorijas, piemēram, par to, kā ukraiņi vēlas tikt "atbrīvoti" vai ka Polija plāno iebrukt Ukrainā no Rietumiem. Starp 10 populārākajiem "Telegram" kanāliem Krievijā tikai viens neatbalsta karu Ukrainā. 

"Mēs devāmies uz turieni, lai pajautātu dažiem Ukrainas politiķiem, kāpēc viņi tik slikti uzvedas," stāsta Marinas vīrs Mihails. "Mums vienkārši jāuzdod noteiktiem cilvēkiem — man šķiet, ka ir pat sastādīts viņu saraksts — daži jautājumi."

Gan Ubaidulla sieva Patima, gan Koškinu ģimene ir gatava sūtīt savus dēlus karā, ja tas būs nepieciešams. Marina ir pārliecināta, ka viņu 17 gadus vecais dēls noteikti dienēs armijā. Ģimene uzskata, ka "līdz tam laikam Ukrainā viss būs beidzies".

Patimas sešus gadus vecais dēls jau šobrīd runā par vēlmi atriebt tēva nāvi Ukrainā. Dažreiz, rotaļājoties ar saviem brālēniem un māsīcām, viņš izliekas par Krievijas karavīru, kurš cīnās pret ukraiņiem.

""Es gribu aizsargāt savu dzimteni, tāpat kā tētis. Es arī došos uz turieni," tā viņš man teiks," saka Patima.

"Ja viņš izvēlēsies šo ceļu, protams, es viņu atbalstīšu, ļaušu viņam turp doties. Vai man vajadzētu viņu atturēt? Kas notiks, ja visi nelaidīs savus dēlus? Kurš mūs pasargās?" 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu