"Hyundai" meitas uzņēmums Alabamas štatā nodarbinājis bērnus automašīnas detaļu rūpnīcā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X06020/SCANPIX

Uzņēmuma "Hyundai Motor Co" meitas uzņēmums izmantojis bērnu darbu rūpnīcā, kas piegādā detaļas korejiešu automašīnu ražotāja bāzei Montgomerijā, kas atrodas Alabamas štatā, ASV, ziņo televīzijas CNBC.

Šādu informāciju par bērnu nodarbināšanu ziņo vietējā policija, trīs nepilngadīgo bērnu ģimenes, astoņi bijušie darbinieki un vairāki esošie darbinieki.

Zināms, ka nepilngadīgo bērnu vecums bijis pat 12 gadi. Bērni nodarbināti metāla apstrādes rūpnīcā "SMART Alabama LLC", kas ražo dažādas automašīnas detaļas priekš "Hyundai Motor Co".

Ziņu aģentūra "Reuters" centās sazināties ar uzņēmumu, taču tas pagaidām nav izdevies.

Savukārt "SMART" noliedz vainu par piespiedu darbu un savā paziņojumā norāda, ka tas atbilst federālajiem, valsts un vietējiem likumiem. Tiesa, uzņēmums atteicās komentēt sīkākas detaļas par nepilngadīgajām personām, kas tiek nodarbinātas.

"Reuters" par bērnu nodarbināšanu uzņēmumā uzzināja pēc tam, kad februārī Alabamas štatā savās mājās pazuda gvatemaliešu bērna pazušanu. Meitene, kurai šomēnes paliks 14 gadi, un viņas brāļi, kuriem ir 12 un 15 gadi, tika nodarbināti rūpnīcā un skolu viņi neapmeklēja. Bērnu identitāti ziņu aģentūrai apstiprināja viņu tēvs Pedro Tzi.

Atklājies, ka šie bērni ir bijusi tikai daļa no grupas, kas pēdējo gadu laikā ir strādājuši "Smart" uzņēmumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu